x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tribunul preia fraiele PRM

Tribunul preia fraiele PRM

05 Iun 2005   •   00:00

La Consiliul National de sambata, C.V. Tudor a fost reinscaunat ca presedinte cu unanimitate de voturi, iar PPRM a redevenit PRM.

  • de CARMEN VINTILA
  • POLITIC

  • SPECTACOL. La plenara convocata de urgenta, Vadim s-a lasat asteptat cam 20 de minute, fiind primit cu aplauze
    Sambata dimineata, incepand cu ora 11:00, aproximativ 100 de membri PPRM au inceput sa soseasca pe rand, cu autobuze sau pe jos, la sala Tehnic Club din Capitala pentru a participa la Plenara Consiliului National al partidului, Plenara convocata la urgenta de Corneliu Vadim Tudor. Tribunul s-a lasat asteptat cam 20 de minute, sosirea sa fiind primita cu aplauze.

    SUB PAZA. Dupa ce a primit un buchet de flori, Vadim a fost intampinat de "fidelii" lui, secretarul general al partidului, Gheorghe Funar, si deputatii Lucian Bolcas si Daniela Buruiana, care au tinut sa-l asigure pe "sef" ca "totul este bine". O femeie imbracata in costum popular cu accent maramuresean a venit cu o paine rotunda si o sticla de palinca din care a baut "in cinstea lui Vadim". Intrarea in sala in care s-a tinut reuniunea Consiliului a fost tot timpul pazita de "bodyguarzi", fiind adus si un caine, pentru "mai multa siguranta". N-a lipsit mult, si a aparut o persoana care le-a dat de lucru bodyguarzilor. Aceasta voia cu tot dinadinsul sa intre in sala la lucrari, iar in cele din urma, sub amenintarea ca da foc steagului PRM, a fost invitata la sedinta. Mai tarziu, dintr-un autoturism ARO a coborat nimeni altul decat Ion Dolanescu, care a fredonat pentru presa "M-am nascut intre Carpati,/La poale de munte...". Dupa aproximativ trei ore, timp in care presa a fost tinuta afara, s-au finalizat si lucrarile Consiliului. Asezat la prezidiu alaturi de oamenii sai de incredere, Lucian Bolcas, Dorel Onaca, George Pruteanu, Lia Olguta Vasilescu, tribunul li s-a adresat oamenilor din sala.

    DISCURS. In aplauze si urale, Vadim Tudor a fost reales presedintele partidului cu unanimitate de voturi, iar PPRM a redevenit PRM, prin anularea modificarilor din statut facute la plenara Consiliului National din 12 martie. "Nu stiu cine este atat de nebun sa creada ca PRM poate sa functioneze fara parintele lui fondator", si-a inceput Vadim discursul, dupa care a anuntat ca deputatii Corneliu Ciontu si Anghel Stanciu au fost exclusi din partid. Vadim a precizat ca functia de prim-vicepresedinte al PRM ramane vacanta, iar Constantin Onaca, care detinea acest post, a anuntat ca nu va candida. Vadim si-a continuat acuzele la adresa "impostorilor" Ciontu - pe care nu a contenit sa-l prezinte in postura de sluga a sa - si Stanciu.

    "I-am dat afara prin telefon, ca semn ca sunt niste pigmei. Am avut doi viermi intestinali, pe care, sa ma ierte doamnele, i-am eliminat", a conchis Vadim, care nu a ezitat sa spuna ca va mai exclude si alte persoane daca vor mai fi gasiti "infractori ca acestia, si politici, si economici".

    DEMISII LA IASI
    Cei mai multi membri cu functii de raspundere din organizatia judeteana Iasi a PRM, al carei presedinte era Anghel Stanciu, au parasit partidul, in semn de solidaritate cu acesta. "Estimez ca au plecat din partid 80% din membrii cu functii executive", a declarat ieri Constantin Neculau, vicepresedintele demisionar al organizatiei municipale a PRM si, in acelasi timp, viceprimarul Iasiului. "Au mai plecat cei doi consilieri municipali ai PRM, consilierii judeteni si vicepresedintele CJ Iasi, Iovu Brezuleanu, dar si toti consilierii locali din Pascani", a anuntat Neculau.
    ×
    Subiecte în articol: politic vadim