x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan, despre avizele negative: „Pentru PSD, legea este opțională și este respectată doar dacă nu îi încurcă”

Turcan, despre avizele negative: „Pentru PSD, legea este opțională și este respectată doar dacă nu îi încurcă”

03 Mar 2020   •   21:20
Turcan, despre avizele negative: „Pentru PSD, legea este opțională și este respectată doar dacă nu îi încurcă”

Vicepremierul interimar Raluca Turcan spune, despre avizele negative primite de miniștrii propuși în Guvernul Florin Cîțu, că PSD trebuie să fie contra, „chiar dacă știu și ei că nu au dreptate”.

Vicepremierul interimar Raluca Turcan a scris, marți, pe Facebook, că PSD ar putea să ia lecții de la miniștrii PNL și să învețe din modul în care s-au prezentat la audierile din Parlament.

„Răspunsuri pertinente, competente, chiar dacă pesediștii au demonstrat, încă o dată, că sunt interesați doar de show mediatic și de vendete personale. Pare că au uitat că în doar 3 ani de zile, au reușit să schimbe 3 premieri și peste 70 de miniștri, unul mai incompetent decât celălalt. Mai mult, pe vremea audierilor miniștrilor PSD, acestea aveau loc în paralel, se întindeau pe parcursul unei singure zile, special pentru ca mass-media să nu poată să le urmărească pe toate, în speranța că nimeni nu va vedea cât de slab pregătiți sunt aceștia”, a spus Turcan.

Potrivit Ralucăi Turcan, avizele negative din comisii pentru miniștrii PNL au o singură explicație: „PSD trebuie să fie contra, chiar dacă știu și ei că nu au dreptate”.

Turcan acuză că social-democrații încearcă că tergiverseze o procedură constituțională.

„Au stabilit programul audierilor în comisii, dar au refuzat să stabilească și ziua votului pentru învestitură. Iresponsabili până la capăt, dar complet în acord cu comportamentul lor de până acum: pentru PSD, legea este opțională și este respectată doar dacă nu îi încurcă” a mai scris Turcan.

Costel Alexe, ministrul propus pentru portofoliul Mediu și Adrian Nechita Oros, ministrul desemnat pentru portofoliul Agriculturii au primit aviz pozitiv, în vreme ce Cătălin Predoiu, ministrul desemnat la Justiție și Ion Ştefan, ministrul propus să preia portofoliul Dezvoltării au primit aviz negativ, marți, în comisiile reunite de specialitate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan