x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: Revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaţilor este importantă pentru democraţia din România

Turcan: Revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaţilor este importantă pentru democraţia din România

05 Dec 2018   •   13:27
Turcan: Revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaţilor este importantă pentru democraţia din România

Toţi paşii făcuţi miercuri de parlamentarii Opoziţiei sunt conform Regulamentului Camerei Deputaţilor şi Constituţiei, a declarat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan.

Ea a subliniat că revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaţilor este importantă pentru democraţia din România, "pentru România la 100 de ani de modernitate, dar şi pentru România europeană".

"Majoritatea PSD - ALDE, condusă de Liviu Dragnea şi de umilii interpuşi gen Florin Iordache şi Eugen Nicolicea, a fost astăzi spulberată în Camera Deputaţilor. Toate partidele de opoziţie - PNL, USR, PMP, Pro România, deputaţi neafiliaţi sau deputaţi aparţinând minorităţilor naţionale - au reuşit astăzi să reinstituie democraţia şi respectul faţă de lege în această instituţie atât de importantă, pentru că noi am considerat şi am justificat cu articole din Constituţie că preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, că vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, au încălcat flagrant Constituţia României şi că pentru asta meritau să fie revocaţi din funcţiile pe care le deţin în conducerea Camerei Deputaţilor. Tot demersul nostru a fost făcut procedural în spiritul şi textul Regulamentului şi în acord cu Constituţia României şi cu deciziile CCR. Acesta este un lucru foarte important de reţinut", a punctat Raluca Turcan, la Parlament.

Potrivit acesteia, niciun pas făcut de Opoziţie nu a încălcat Regulamentul sau Constituţia, iar Dragnea "este 'out' de la conducerea Camerei Deputaţilor".

"Niciun pas pe care l-am făcut astăzi în Camera Deputaţilor nu a fost făcut încălcând Regulamentul şi Constituţia. Toată opoziţia manifestată de cel pe care l-a desemnat Liviu Dragnea să captureze Camera Deputaţilor, Florin Iordache, a fost făcută încălcând Regulamentul, refuzând într-un mod total ilegal să accepte manifestarea Opoziţiei în spiritul legii. De aceea, astăzi s-a făcut dreptate şi am reuşit să redăm odată cu democraţia din Camera Deputaţilor şi o hotărâre de revocare din funcţie a lui Liviu Dragnea şi o hotărâre de revocare din funcţie a lui Florin Iordache, în felul acesta existând doar un singur pas de făcut - şi anume votul final - pentru ca aceşti doi foşti conducători ai Camerei Deputaţilor să intre în istorie, în istoria urâtă a României, în istoria din afara legii a României şi în istoria care sfidează cetăţenii de rând ai acestei ţări. Sperăm ca într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reuşim să dăm şi votul final pe aceste proiecte de hotărâre pe care le-am introdus pe ordinea de zi, au fost supuse dezbaterii pe ordinea de zi şi într-adevăr Liviu Dragnea şi Florin Iordache să intre în istorie. (...) Nu pot să conteste decizii ale CCR şi realităţi - anume majoritatea în Camera Deputaţilor este alta şi că îşi doreşte altceva: Liviu Dragnea 'out' de la conducerea Camerei Deputaţilor", a afirmat liderul deputaţilor PNL.

Preşedinţii PMP, Eugen Tomac, şi USR, Dan Barna, au subliniat că Liviu Dragnea şi Florin Iordache sunt foşti lideri ai Camerei Deputaţilor, în condiţiile în care PSD şi ALDE nu mai au majoritate în Camera Deputaţilor.

"Este cea mai mare victorie a Opoziţiei, pentru că astăzi plenul Camerei Deputaţilor, în mod suveran, i-a revocat din funcţie pe Liviu Dragnea şi Florin Iordache. Românii trebuie să ştie că PSD nu mai deţine acea majoritate pe care o avea în Parlament şi, la ora actuală, au fugit de un vot regulamentar pe care noi l-am propus. (...) A existat un vot final (...) şi la ora actuală Liviu Dragnea şi Florin Iordache sunt foşti lideri ai Camerei Deputaţilor", a precizat Eugen Tomac.

Dan Barna a amintit că CCR a fost explicită în 2012, în cazul revocării Robertei Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, spunând că plenul Parlamentului poate să ia astfel de decizii care sunt o manifestare politică a majorităţii existente în Legislativ. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan