x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: Vom analiza dacă ne vom adresa CCR cu privire la mandatul de deputat al lui Dragnea

Turcan: Vom analiza dacă ne vom adresa CCR cu privire la mandatul de deputat al lui Dragnea

20 Dec 2016   •   19:17
Turcan: Vom analiza dacă ne vom adresa CCR cu privire la mandatul de deputat al lui Dragnea
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat marţi că liberalii vor analiza posibilitatea să se adreseze CCR în cazul validării mandatului de deputat al preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. 

"Vom analiza. Atât timp cât există opţiunea de vot politic în Parlament şi se apreciază prin vot politic cu PSD majoritar dacă legea se respectă sau nu se respectă, vom analiza, pentru că miza noastră nu este Liviu Dragnea, miza noastră nu este PSD. Oamenii au votat. Noi vrem să vedem exact ce face acest partid pentru cei care şi-au pus aşteptările în PSD", a declarat Turcan la Parlament, după o întâlnire cu deputaţii şi senatorii liberali, întrebată dacă PNL se va adresa CCR în cazul validării mandatului de deputat al liderului PSD, Liviu Dragnea. 

Ea a precizat că o poziţie a PNL cu privire la acest subiect va fi definitivată miercuri într-o şedinţă a Comisiei de unificare a PNL. 

"Oamenii se întreabă dacă PSD a câştigat alegerile de ce PNL a contestat validarea mandatului dlui Dragnea şi răspunsul este următorul: indiferent cine se află pe locul întâi, pe locul al doilea sau pe locul al treilea are obligativitatea să respecte legea. Or, Regulamentul Camerei Deputaţilor, Constituţia României, Legea 90/2001 ridică nişte semne serioase de întrebare despre locul public pe care dl Dragnea ar trebui să-l ocupe. Indiferent de partidul din care provii, legea trebuie să fie respectată, nu este opţională şi cred în continuare că cel mai mare rău care paşte sau planează asupra României este nerespectarea legii, sub diferitele ei forme: relativizare cum face dl Tăriceanu sau dubla măsură cum obişnuiesc să facă unii oameni politici în dispreţ faţă de cetăţeni, şi anume legea pentru unii este opţională şi pentru cei mai mulţi este respectată şi se aplică. Cea mai mare provocare este, în opinia noastră, modul în care partidele vor reuşi să răspundă la această aşteptare a oamenilor de a respecta legea în statul român", a adăugat Raluca Turcan. 

Turcan a precizat că şedinţa cu senatorii şi deputaţii liberali nu a vizat împărţirea funcţiilor din Parlament. 

Ea a anunţat că mandatul privind consultările de la Cotroceni va fi discutat miercuri în şedinţa Comisiei de unificare a PNL. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: raluca turcan