x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Grindeanu (PSD): Poate vom face majoritate cu UDMR

Grindeanu (PSD): Poate vom face majoritate cu UDMR

de Redacția Jurnalul    |    30 Sep 2024   •   20:53
Grindeanu (PSD): Poate vom face majoritate cu UDMR
Sursa foto: Lucian Alecu

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, spune că este posibilă o nouă majoritate PSD - UDMR, care să asigure stabilitatea după alegeri și nu exclude ca noul premier să fie de la Uniune, dacă Marcel Ciolacu devinde președintele României.

Nu o să fie nimeni cu 50% la parlamentare. Este evident că se va continua pe o alianță guvernamentală, nu știu dacă aceasta

Întrebat dacă se gândește PSD la o alianță cu AUR sau cu USR, Grindeanu a exclus o posibilă alianță cu AUR, spunând că „poate ajunge PSD - UDMR”.

Întrebat, în continuare, dacă exclude vreun partid din alianță, Grindeanu a răspuns: „AUR”.

„Vedem în 1 decembrie procentele. Vedem cine e președintele și apoi, până în 21 când noul Parlament trebuie să vină să depună jurământul, cred că în aceeași zi cu noul președinte... există acest timp pentru crearea unei coaliții”, a mai spus Grindeanu, la Antena 3 CNN.

„Eu cred că este important să vină și UDMR în această coaliție pentru că e nevoie de o coaliție mai amplă în parlament. Pe zona de reorganizare administrrativă, vă dau un exemplu: noi avem de gând să trecem în oferta de guvernare... în Constituție scrie că este organizat administrativ la nivel de comune, orașe, municipii, județe, dar nu spune nimeni câte. Nu înseamnă că trebuie să ai 41 de județe, poți să ai 20. (...) Nu e nevoie să schimbi Constituția ca să ai 20 de județe. Poți să ai județul Banat, care să includă Timiș, Caraș și parte din Arad. Pentru asta nu trebuie să schimbi Constituția”, a afirmat Grindeanu.

El a afirmat că niciodată UDMR nu s-a împotrivit politicilor europene și nu exclude ca preemierul noului Guvern să fie de la Uniune: „Nu am văzut ca Kelemen Hunor să fie pe la Moscova”.

(sursa: Mediafax)

 

×