x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea: Dacă cineva află de o firmă de construcţii care mi-ar aparţine, să semnaleze la DNA

Udrea: Dacă cineva află de o firmă de construcţii care mi-ar aparţine, să semnaleze la DNA

04 Mar 2010   •   00:00
Udrea: Dacă cineva află de o firmă de construcţii care mi-ar aparţine, să semnaleze la DNA
Sursa foto: Dragos Stoica/Jurnalul National

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat că nu are nicio legătură directă sau indirectă cu vreo firmă de construcţii, iar dacă cineva ar afla contrariul, să semnaleze DNA.

"Nu am nicio legătură cu firme de construcţii, nici direct, nici indirect şi nici prin interpuşi. Vă rog ca dacă cineva vă spune că o companie aparţine Elenei Udrea să semnalaţi DNA", s-a adresat ministrul Dezvoltării reprezentanţilor companiilor de construcţii prezenţi la seminarul Mediafax Talks about Construction Time Again.

Ea a menţionat că există cazuri în care s-a speculat că anumite companii de construcţii au fost împiedicate să participe la licitaţie, în favoarea unor firme care i-ar aparţine.

Senatorul PSD Olguţa Vasilescu a sugerat, miercuri seară, într-o emisiune la Realitatea TV, că ar exista o legătură între arestarea primarului Craiovei, Antonie Solomon (PDL), şi faptul că "firmele Elenei Udrea" care lucrau în Craiova ar fi fost "scoase de pe piaţă".

"De două săptămâni circula un zvon în Craiova că Antonie Solomon va da cu subsemnatul la DNA. Nu se ştia că va fi şi arestat chiar cu cătuşe, pentru că de câteva săptămâni au fost scoase de pe piaţă firmele doamnei Udrea care lucrau în Craiova. Firmele doamnei Udrea au lucrat în Craiova mult timp. Acum au intrat alte firme pe piaţă", a afirmat Olguţa Vasilescu.

Udrea a intervenit în emsiune, respingând acuzaţiile lui Vasilescu şi avertizând că s-ar putea adresa instanţei, informează Mediafax.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost arestat preventiv, miercuri după-amiază, pentru 29 de zile, după aproape cinci ore de audieri, în baza unui mandat emis pe numele său de magistraţii Tribunalului Argeş, edilul fiind acuzat de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals.

Solomon a atacat decizia cu recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Piteşti, cel mai probabil vineri.

Primarul a fost arestat pentru primirea unei mite de 50.000 de euro de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova, informează Direcţia Naţională Anticorupţie, care precizează că în acest caz sunt vizate şi alte persoane.

×
Subiecte în articol: politic