x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea şi Băsescu intră şi ei în luptă

Udrea şi Băsescu intră şi ei în luptă

de Marius Gîrlașiu    |    11 Oct 2016   •   19:30
Udrea şi Băsescu intră şi ei în luptă

În ciuda numeroaselor probleme cu Justiţia, cuplul Traian Băsescu - Elena Udrea va candida în iarnă la parlamentare. Dacă Elena Udrea s-a răzgândit în ultima clipă şi va candida la alegeri ca independent, fostul preşedinte ar urma să deschidă lista PMP Bucureşti pentru Senat.

Urmărit penal pentru spălare de bani în dosarul legat de vânzarea unui teren din zona Băneasa către Costel Căşuneanu, liderul PMP s-a hotărât să candideze în Capitală pentru un loc de senator. “Foarte probabil voi candida, ceea ce nu înseamnă că înainte de a anunţa public candidatura şi oficial nu se va termina studiul sociologic pe care îl avem în lucru, să văd dacă sunt util sau nu partidului", a anunţat Băsescu duminică seara. Trimisă în judecată în cazul “Gala Bute” şi cercetată în numeroase dosare, Elena Udrea s-a decis şi ea să candideze, însă o va face pe cont propriu. “Nu vreau să mă ascund pe nicio listă de partid. Un lucru este cert, nu mi-e frică de Sistem, nu am tăcut niciodată în faţa Lui şi nu renunţ la a mă lupta pentru ceea ce cred că este bine”, şi-a motivat Udrea alegerea.

Oameni noi în politică?

Atât Băsescu, cât şi fosta şefă PMP au demolat mitul “oamenilor noi” în politică. “Nu poţi pretinde ca parlamentarii să stea doar câte patru ani. În primul mandat abia ajungi să cunoşti clădirea Parlamentului. Nou nu înseamnă obligatoriu mai bun, iar democraţia înseamnă că poporul decide”, a acuzat Udrea. “Am ţinut cont de această poveste cu oameni noi, am scos oameni noi în 90% din localităţile unde am avut candidaţi. Păi oamenii noi, deşi unii aveau organizaţii destul de puternice, au luat unu-două procente. Până la urmă, românii se îndreaptă către oameni măcar relativ cunoscuţi", a explicat Băsescu.

Traian Băsescu va candida pe listele PMP pentru a ajuta partidul să treacă pragul de 5%

×