x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Un controversat senator a ajuns în conducerea PDL

Un controversat senator a ajuns în conducerea PDL

09 Oct 2011   •   21:00

Senatorul Mircea Andrei, liderul PDL Arges, a fost ales sambata de democrat-liberali in fruntea Comisiei pentru Justitie si Afaceri Externe a PDL, anunta arges-on­li­ne.ro, citat de Hotnews.ro.

Andrei a fost singurul candidat pentru sefia comisiei, iar prin validarea sa in functie acesta va intra in randurile conducerii partidului. Potrivit statutului PDL, presedintii comisiilor de specialitate intra ca membri de drept in Biroul Permanent al partidului cu rangul de secretari execu­tivi. Conform declaratiei de interese, Mircea Andrei a incheiat patru contracte de consultanta juridica cu institutii ale statului. Insa "tunul" dat de Mircea Andrei este reprezentat de trei contracte semnate cu cei de la Consiliul Judetean Giurgiu, scrie portalul Romania curata.

In 2009, cabinetul "Mircea Andrei si Asociatii" a obtinut de la CJ Giurgiu, fara licitatie, un prim contract de consultanta juridica, in valoare de 120.000 euro, in vederea privatizarii SC Uzina Termoelectrica (SCUT) Giurgiu. In septembrie 2010, aceeasi casa de avocatura a primit de la CJ Giurgiu un contract in valoa­re de 500 euro si 25.000 euro onorariu de succes, plus un al treilea contract de 10.000 de lei plus TVA, ce are ca obiect reprezentarea CJ Giurgiu intr-un proces, pierdut de altfel la Curtea de Apel Bucuresti.

Conform celei mai recente declaratii de avere depuse la Senat, Mircea Andrei are sapte terenuri intravilane, totalizand 15.000 de mp, si trei terenuri agricole in suprafata de aproximativ 20 de hectare in judetele Giurgiu si Olt. In proprietatea sa mai figureaza sase apartamente si o casa, detinute impreuna cu sotia sa, plus alte doua cladiri detinute cu doi parteneri de afaceri. Mircea Andrei mai detine doua autoturisme – un Mercedes Benz S500 si un BMW X5, precum si bijuterii, tablouri si o colectie de pietre de mina si timbre – toate in valoare de 225.000 de euro.

Senatorul mai detine titluri de valoare emise de o firma din Hong Kong in valoare de un milion de euro si titluri de stat emise de Guvernul Romaniei de 300.000 lei. Senatorul a acordat imprumuturi in nume personal ce depasesc 3,5 mi­lioane de euro. In schimb, Mircea Andrei nu are nici o datorie. Veniturile obtinute de senator anul trecut sunt de circa 55.000 de lei (din activitatea parlamentara si din consultanta avocatiala), in timp ce sotia sa a realizat venituri de 915.000 lei. La acestea se adauga si venituri incasate din dobanzi bancare, de aproximativ 60.000 de euro.

×