x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE. Klaus Iohannis: Sistemul sanitar este primul, dar nu singurul care are nevoie de o reașezare

UPDATE. Klaus Iohannis: Sistemul sanitar este primul, dar nu singurul care are nevoie de o reașezare

16 Apr 2020   •   11:50
UPDATE. Klaus Iohannis: Sistemul sanitar este primul, dar nu singurul care are nevoie de o reașezare

UPDATE. Principalele declarații: „Trăim o perioadă dificilă care va marca la scară istorică nu doar România, ci și omenirea. După ce vom depăși această criză, va trebui să separăm ce a fost bine și ce nu. Astăzi, vedem clar efectele dezastruoase ale acestui mod toxic de a acționa, care ne-a ținut în loc zeci de ani.”, a spus Klaus Iohannis în debutul declarației de presă.

„Sunt oameni politici care se gândesc în aceste zile dramatice doar la interesele lor, fac propuneri care nu sunt doar greșite dar împovărează o țară care a fost expusă. O majoritate parlamentară fără nicio legimitate votează, populist, măsuri care nu au nicio susținere economică. Am făcut apel la toți politicienii să abandoneze discursul demagogic și să nu încerce să câștige capital electoral din suferința oamenilor. Este inacceptabil să vedem cum dau lecții cei care au lăsat spitalele fără resurse, care au gonit oamenii din țară.”

„Cum poate fi caracterizat un lider politic care pune sub semnul întrebării necesitatea stării de urgență sau condiționează votul de adoptarea unor măsuri imposibil de implementat? Politicienii nu pot să instige, să fie populiști și să instige la nerespectrea măsurilor care protejează viața cetățenilor. E o inconștiență care poate avea consecințe tragice.”, a adăugat șeful statului.

„Există multe autorități locale conduse de oameni destoinici, indiferent de partid, oameni care colaborează deschis cu societatea civilă și mediul economic. Dar din păcate avem și exemple negative. Am însă încredere că autoritățile vor rămâne vigilente și vor analiza fiecare sesizare și neregulă. Nimeni dintre cei care au făcut nereguli nu trebuie să stea liniștit crezând că va scăpa de brațul legii.”

„Criza ne-a dat lecții dureroase despre nevoia de a întări statul, de a restructura structurile publice pentur a elimina clientelismul și de a întări zonele fundamentale ale statului. Resetarea României e mai necesară și urgentă ca oricând. Sistemul sanitar e primul, dar nu singurul care are nevoie de o reașezare.”

 

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Guvernul României pe Joi, 16 aprilie 2020

-----------------------

Știre inițială. Președintele Klaus Iohannis va susține, joi, la ora 14:00, o declarație de presă la Palatul Cotroceni, a informat Administrația Prezidențială. Declarația vine după ce Parlamentul a votat pentru prelungirea stării de urgență, cu modificările PSD. 

Declarația va fi transmisă online.  

×
Subiecte în articol: klaus iohannis declaratie de presa