Propunerile de miniștri din viitorul cabinet vor fi luate de PSD după ce li se vor atribui ministerele, potrivit președintelui Consiliului Național al partidului.
"În funcţie şi de ministerele care vor reveni PSD, vom hotărî cu toţii. Nu există nicio hotărâre pentru cineva care să fie în mod obligatoriu prezent acolo. Nu cred că vor fi probleme. Cu siguranţă că şi noi s-ar putea să avem mai mulţi candidaţi, dar vom hotărî împreună cu toţii, nu cred că este o problemă şi nu cred că vom avea probleme în alegerea oamenilor", a spus Vasile Dîncu.
Totodată el a precizat care sunt probleme în discuțiile cu PNL și UDMR.
"Mai greu este cu programul de guvernare, pentru că trebuie să aduci mai multe tendinţe la un loc", a spus Dîncu.
ȘTIRE INIȚIALĂ Ședință a Consiliului Politic Naţional al PSD, de la ora 11,00, la sediul central, pentru a discuta despre negocierile cu PNL pentru formarea noului guvern.
Săptămâna trecută au avut loc mai multe întâlniri între PSD și PNL pentru echipa și programul de guvernare.
"Urmează să mergem la preşedintele României cu două variante şi să stabilim. Ştiţi foarte bine că preşedintele României este îndreptăţit, prin Constituţie, să desemneze primul ministru. Este varianta, prima, prin rotaţie, preşedinţii celor două partide. Vom vedea şi varianta agreată de către preşedinte. Eu aş dori ca fiecare să ne respectăm atribuţiile constituţionale pe care le avem. Asta este abordarea pe care eu o am", a spus Marcel Ciolacu, liderul PSD.
Totodată, și Florin Cîțu spune că PNL are mai multe variante de premier.
"În ceea ce priveşte premierul, noi am discutat, vom merge la domnul preşedinte cu câteva variante şi apoi vom veni şi le vom anunţa public", a spus președintele PNL.
Cele două partide par că s-au pus de acord cu privire la programul de guvernare.
"Am agreat că vor creşte şi pensiile, vor creşte şi alocaţiile, şi investiţiile. Trebuie să calculăm impactul. La pensii am discutat despre o creştere mai mare de 7%, dar trebuie să vedem impactul, cât ne putem permite. Rămâne legea în vigoare la alocaţii, cu câteva modificări. Majorările, de la 1 ianuarie. Cota unică rămâne", explică Cîțu..