x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Urmaşa lui Tudy este nora unui fost ministru comunist

Urmaşa lui Tudy este nora unui fost ministru comunist

de Georgiana Ionita    |    12 Aug 2016   •   10:55
Urmaşa lui Tudy este nora unui fost ministru comunist
Sursa foto: Silviu MATEI / AGERPRES FOTO

Tomnița Florescu, consilier general din partea ALDE, este înlocuitoarea lui Tudor Ionescu în funcţia de viceprimar al Capitalei, așa cum Jurnalul Național a anunțat în exclusivitate acum o săptămână. Favorita lui Tăriceanu a fost aleasă cu 28 de voturi favorabile, iar consilierii liberali și cei ai USB s-au abţinut.

După ce partidul lui Traian Băsescu a renunțat la pretenții, în cursa pentru scaunul de viceprimar al Capitalei, rămas liber după demisia lui Tudor Ionescu, singurul candidat a fost propunerea ALDE, Tomnița Florescu, profesor la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, din București. Favorita lui Tăriceanu a fost votată ieri de 28 de consilieri, în vreme ce liberalii și reprezentanţii USB s-au abţinut.

„Vreau să le mulţumesc celor care m-au votat, mă simt onorată și în același timp foarte responsabilă. Am însă o oarecare nelămurire. Mi s-a cerut un CV pe care l-am trimis tuturor. Ce să înţeleg, că în clipa în care nu m-au votat, mi-au redus cariera și viaţa mea profesională la zero? Mulţumesc! Nu am înţeles de ce nu aţi votat și o spun cu toată amiciţia", a declarat urmașa lui Tudy.

Contestată în partid

Noul viceprimar al Capitalei este nora lui Mihail Florescu, nimeni altul decât fostul ministru comunist al Petro-Chimiei din perioada 1951-1965. În declarația acesteia de avere sunt menționate două proprietăți în București, una de 230 mp și o a doua de 186 mp, dar și mai multe obiecte de artă și bijuterii în valoare de 230.000 euro. În urmă cu doar câteva zile, surse liberal-democrate declarau pentru Jurnalul Național că Tomniţa Florescu nu se bucură de susţinerea colegilor de partid, ba chiar nominalizarea ei ar fi produs tensiuni la vârful ALDE. „Nu este potrivită pentru acest post. Într-adevăr are un CV onorabil, dar nu are experienţă în administraţie și în politică. În plus, ar fi cazul să promovăm oameni tineri care să poată aduce plusvaloare în campania electorală pentru parlamentare”, se plângeau surse din partid.

×
Subiecte în articol: Tomnița Florescu ALDE