x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR anunţă că va acţiona ca un partid 'responsabil' şi nu va impulsiona oamenii să declanşeze proteste de stradă

USR anunţă că va acţiona ca un partid 'responsabil' şi nu va impulsiona oamenii să declanşeze proteste de stradă

14 Dec 2016   •   11:30
USR anunţă că va acţiona ca un partid 'responsabil' şi nu va impulsiona oamenii să declanşeze proteste de stradă

Uniunea Salvaţi România a anunţat, miercuri, că reprezentantul său din judeţul Alba Christian Schuster a exprimat o opinie personală, care nu reflectă şi poziţia partidului, în momentul în care a declarat că o desemnare a preşedintelui social-democrat, Liviu Dragnea, ca premier ar putea genera mişcări de stradă, inclusiv din partea structurilor USR.

"Opinia domnului Christian Schuster este personală şi nu reflectă nici poziţia USR, nici modul în care USR îşi propune să acţioneze ca partid ales în Parlament. USR se va folosi de mijloacele instituţionale pentru a se opune numirii lui Liviu Dragnea, preşedintele condamnat penal al PSD, în poziţia de prim-ministru, fapt pe care-l considerăm nociv pentru România şi asupra căruia am avertizat că poate duce la izolarea internaţională a ţării. Uniunea acţionează ca un partid parlamentar responsabil şi nu va impulsiona oamenii să declanşeze proteste de stradă. Considerăm că românii au demonstrat în nenumărate ocazii că se pot mobiliza atunci când consideră că interesul public este afectat, fără implicarea sau îndemnurile partidelor politice", a informat USR, prin intermediul unui comunicat de presă.

Candidatul USR aflat pe prima poziţie a listei la Camera Deputaţilor în Alba, Christian Schuster, a declarat, marţi, că ar fi de preferat ca PSD să desemneze pentru funcţia de premier o altă persoană decât Liviu Dragnea, opinând că ar putea fi mişcări de stradă în caz contrar.

"Nu vom susţine niciodată o aşa candidatură sau o numire în funcţia de premier în România. Vor fi mişcări de stradă masive din structurile USR, dar şi din societatea civilă neafiliată politic, nealiniată, dacă aşa ceva se va întâmpla. Cred că PSD-ul ar trebui să se gândească mult mai bine dacă doreşte să arunce ţara într-o luptă socială de genul ăsta în plină iarnă sau dacă aşteaptă totuşi puţin să se liniştească apele după nişte alegeri atât de învolburate cum au fost acum", a spus Christian Schuster.

Ulterior, reprezentantul USR a menţionat că a exprimat o opinie personală, care nu poate fi încadrată în categoria instigării la violenţă.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: usr proteste