x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR atacă Guvernul Orban, după decesul de la Mediaș: Sănătatea trebuia să fie o prioritate. Nu a fost

USR atacă Guvernul Orban, după decesul de la Mediaș: Sănătatea trebuia să fie o prioritate. Nu a fost

24 Oct 2020   •   12:45
USR atacă Guvernul Orban, după decesul de la Mediaș: Sănătatea trebuia să fie o prioritate. Nu a fost

Resursele promise Sibiului de către Guvern nu au venit și deși au trecut aproape 8 luni de la începutul crizei de sănătate nu se văd proceduri și dotări funcţionale,iar oamenii plătesc cu viața, a transmis, sâmbătă, USR-PLUS, după ce un bărbat din Mediaș a murit așteptând un pat de Terapie Intensivă.

 

Reprezentanții USR au scris, sâmbătă, pe Facebook, că este evident că limitele sistemului sanitar au fost depăşite, în pofida eforturilor uriașe ale medicilor și cadrelor medicale, care au făcut și fac tot ce ține de ei, însă se confruntă „cu un management de criză inadecvat”.

USR acuză Guvernul că deși a promis resurse pentru Sibiu, acestea nu au venit, iar cei care au plătit cu viața au fost sibienii.

„Resursele mult promise Sibiului de către Guvern nu au venit. Deşi sunt aproape opt luni de la începutul crizei de sănătate publică nu se văd proceduri și dotări funcţionale, iar oamenii plătesc cel mai scump preț. Dacă Sibiul era o prioritate pentru guvernul PNL și pentru viceprim-ministrul Raluca Turcan, astăzi puteam avea în județ mai multe locuri la ATI și mai multe vieți salvate. În acest an, sănătatea sibienilor trebuia şi trebuie să fie o prioritate. Nu a fost”, au mai spus cei de la USR.

Aceștia fac apel la responsabilitate, spun că oamenii trebuie să poarte masca și să respecte distanțarea socială.

Un bărbat de 65 de ani, din Mediaș, județul Sibiu, a murit, vineri seara, așteptând să se elibereze un pat de terapie intensivă. Omul avea multe comorbidități, a fost pus pe oxigen de medicii de la Spitalul Municipal, însă, în cele din urmă organismul său a cedat.

Pacienții cu COVID-19 în stare gravă sunt tratați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, unde există doar 12 paturi de Terapie Intensivă. Deși până la începutul lunii octombrie, spitalul a putut primi pacienți și din alte județe, în ultimele două săptămâni, cinci pacienți cu COVID-19 au fost transferați la secții ATI din județul Argeș.

Mai multe localități din județul Sibiu, între care și municipiul Sibiu, intră, de sâmbătă, în scenariul roșu, din cauza ratei de infectare, care a trecut de 3 la mia de locuitori.

 

×
Subiecte în articol: usr promisiune guvern