x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR București: Am primit cu surprindere cerința primarului general ca USR PLUS să vină cu un proiect alternativ de buget

USR București: Am primit cu surprindere cerința primarului general ca USR PLUS să vină cu un proiect alternativ de buget

28 Apr 2021   •   17:40
USR București: Am primit cu surprindere cerința primarului general ca USR PLUS să vină cu un proiect alternativ de buget
Sursa foto: Hepta

USR București informează, prin intermediul unei postări pe Facebook, că a primit „cu surprindere” cerința primarului general al Capitalei ca USR PLUS să vină cu un proiect alternativ de buget.

USR București menționează că până acum a fost interzis aparatului administrativ al primăriei să acorde consilierilor general și viceprimarului USR PLUS acces la fundamentările pe venituri.

„Am primit cu surprindere cerinţa primarului general ca USR PLUS să vină cu un proiect alternativ de buget, în condiţiile în care până acum a interzis aparatului administrativ al primăriei să acorde consilierilor generali şi viceprimarului USR PLUS acces la fundamentările pe venituri. Îl rugăm pe primarul general să ridice aceste interdicţii şi îl asigurăm de deschiderea noastră pentru reluarea discuţiilor, astfel încât să facem un buget corect şi responsabil pentru bucureşteni", a scris USR Bucureşti, miercuri.

De asemenea, USR București scrie că „supralicitarea veniturilor pentru a crește cheltuielile fără acoperire (+1.8 miliarde de lei în bugetul propus, adică cheltuieli cu 26% mai mari) nu este o soluție pentru a depăși situația financiară gravă” a Capitalei.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a cerut USR PLUS să vină cu propria variantă de buget, în condițiile în care în ședința CGMB de miercuri bugetul pe anul 2021 a fost respins. Acesta s-a declarat „total nemulțumit” că începerea investițiilor și plata datoriilor riscă să întârzie pentru că bugetul a fost respins.

×
Subiecte în articol: bugetul capitalei usr plus nicusor dan