x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Valerie Cioloş, la recepția oferită de Michelle Obama

Valerie Cioloş, la recepția oferită de Michelle Obama

de Marius Gîrlașiu    |    20 Sep 2016   •   10:13
Valerie Cioloş, la recepția oferită de Michelle Obama
Sursa foto: SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO

Soţia premierului Dacian Cioloş, franţuzoaica Valerie-Villemin, va fi şi ea prezentă la Adunarea Generală a ONU de la New York. Premierul a zburat ieri seară spre Statele Unite ale Americii imediat după discursul privind starea economiei româneşti pe care l-a susţinut în plenul reunit al Parlamentului.

Dacian Cioloş se va întâlni astăzi la New York cu soţia sa. Franţuzoaica Valerie se află deja peste Ocean, însă şi-a achitat deplasarea din propriul buzunar, a precizat ieri Executivul. “Doamna Valerie Cioloş se află deja în Statele Unite ale Americii, la invitaţia unor prieteni. Şi-a plătit personal toate costurile deplasării şi va asigura reprezentarea la evenimentele din marja Adunării Generale a ONU al căror format implică prezenţa soţiei şefilor de delegaţii unde a fost invitată”, a transmis Guvernul. Cel mai probabil, premierul va fi însoţit de soţia sa atât la recepţia oferită de bun venit oferită de dimineaţă de secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, cât şi la recepţia oferită diseară de preşedintele american Barack Obama şi de prima doamnă, Michelle Obama, în onoarea şefilor de delegaţie.

S-au cunoscut în Franţa

Gurile rele spun că franţuzoaica Valerie ar fi nepoata fostului ministru de Externe al Franţei, Michel Barnier. “Pe soția mea, Valerie, am cunoscut-o în Franța, la școală. Am fost colegi un an. Valerie fusese înainte în România, cunoștea țara și ne-a fost foarte ușor să comunicăm. Treptat, relația noastră s-a schimbat, a devenit una puternică și, în 2000, ne-am căsătorit. Am venit în țară. Am tot fost pe drumuri între România, Franța, Bruxelles, și așa a trecut timpul. Ne dorim copii, însă, până acum, am fost numai pe drumuri, fiecare în direcții diferite”, povestea Dacian Cioloş într-un interviu acordat în urmă cu nouă ani revistei VIP. Conform profilului său de Linkedin, Valerie Cioloş-Villemin este absolventă de studii superioare în ştiinţele agriculturii, iar în momentul de faţă este consultant independent.

Valerie a ocupat funcţia de cercetător la Montpellier SupAgro şi funcţia de director la Agence Universitaire de la Francophonie, filiala din Republica Moldova

×