x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vasile Blaga: PMP și ALDE nu vor intra în Parlament, după alegerile din toamnă

Vasile Blaga: PMP și ALDE nu vor intra în Parlament, după alegerile din toamnă

19 Mar 2016   •   20:18
Vasile Blaga: PMP și ALDE nu vor intra în Parlament, după alegerile din toamnă

Copreședintele PNL Vasile Blaga a afirmat, sâmbătă, la Piatra Neamț, că deși puteau unifica dreapta politică încă din 2005 Traian Băsescu și Călin Popescu-Tăriceanu nu au făcut acest lucru.

Blaga a susținut că formațiunile conduse de Traian Băsescu și Călin Popescu-Tăriceanu nu vor intra în Parlament după alegerile de la sfârșitul anului.

"De ce a fost posibilă victoria din noiembrie 2014 de la prezidențiale? Pentru că le-a venit mintea la cap unora din cele două partide (PNL și PDL — n.r.), patru sunt pe scenă acum — Alina Gorghiu, Gheorghe Flutur, Teodor Atanasiu și cu mine — și din mai 2014 ne-am dat seama că trebuie să lăsăm orice orgolii deoparte și să construim marele PNL. Nu a fost ușor. (...) Toți spuneau, pe bună dreptate, că nu există capacitate din partea dreaptă să construiască o alternativă serioasă la PSD. Vorbeau doi domni care ne învățau pe noi cum să se unifice dreapta, care puteau să o facă în 2005, domnul Băsescu și domnul Tăriceanu, dar care, după ce am făcut construcția, unul de la perdea și-a făcut partid, altul și-a făcut partid, dar care nu vor intra în Parlament. Pentru că nimic care se naște din căzătură nu poate să reziste în viața politică", a declarat Vasile Blaga, la evenimentul de lansare a candidaților PNL Neamț pentru alegerile locale.

×