x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vasile Dâncu lucrează pentru Gabriel Oprea

Vasile Dâncu lucrează pentru Gabriel Oprea

25 Feb 2010   •   00:00
Vasile Dâncu lucrează pentru Gabriel Oprea
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Jurnalul Naţional

Social-democratul Vasile Dâncu a declarat, pentru "Gândul", că nu-l va urma pe Cristian Diaconescu în partidul lui Gabriel Oprea, chiar dacă are o relaţie de colaborare cu acesta, el menţionând că a făcut pentru Oprea "nişte studii interne".

Surse din PSD au declarat pentru "Gândul" că Dâncu lucrează pentru "platforma ideologică" a noului partid proiectat de Oprea, informaţie pe care acesta a corectat-o: "Am discutat cu Oprea probleme politice. Am stabilit să facem şi ceva studii, dar nu în perspectiva unui partid politic. El avea numai ideea unui grup independent în Parlament. I-am făcut şi nişte măsurători, independent, în lunile trecute, pentru că se tot vorbea despre apariţa unui partid. Nişte studii interne".

Liderul grupului independenţilor din Parlament, Gabriel Oprea, a declarat, marţi, pentru "Gândul", că senatorul Cristian Diaconescu va avea "o funcţie de conducere în viitoarea construcţie politică".

"S-a înscris în grupul independenţilor şi, în viitoarea construcţie politică, va avea un rol important", a declarat Gabriel Oprea, referindu-se la Cristian Diaconescu.

"Împărtăşim acelaşi sistem de valori şi este un om cu o important expertiză profesională, cu o imagine foarte bună. Va avea o funcţie de conducere în viitoarea construcţie politică", a mai spus liderul grupului parlamentar al independenţilor.

Senatorul Cristian Diaconescu s-a alăturat grupului independenţilor, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Gabriel Oprea, ministru al Apărării şi lider al grupului. Diaconescu este al patrulea parlamentar PSD care părăseşte partidului după Congresul extraordinar în urma căruia Victor Ponta a fost ales preşedinte. Ceilalţi trei sunt senatorul Şerban Mihăilescu şi deputaţii Ioan Munteanu şi Culiţă Tărâţă.

Gabriel Oprea vorbea, într-un comunicat de presă transmis la începutul lunii decembrie, despre "necesitatea" aducerii pe scena politică a unei noi formaţiuni politice, Uniunea Naţională pentru Progresul României.

Mai mulţi senatori independenţi, printre care Liviu Câmpanu, Laurenţiu Chirvăsuţă, Ovidius Mărcuţianu şi Sorin Serioja, au declarat, la începutul lunii ianuarie, că au existat discuţii în grupul independenţilor pentru înfiinţarea Uniunii pentru Progres, menţionând că şi-ar dori concretizarea proiectului.

×
Subiecte în articol: politic