x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vasile Dâncu, aviz favorabil în comisii: Nu cred că un Guvern, chiar dacă nu e unul politic, va elimina ce a fost bun

Vasile Dâncu, aviz favorabil în comisii: Nu cred că un Guvern, chiar dacă nu e unul politic, va elimina ce a fost bun

17 Noi 2015   •   10:27
Vasile Dâncu, aviz favorabil în comisii: Nu cred că un Guvern, chiar dacă nu e unul politic, va elimina ce a fost bun

Vasile Dâncu, propus pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a primit aviz favorabil marţi la audierile din comisiile de specialitate, cu majoritate de voturi şi o abţinere. Dâncu a fost nominalizat şi pentru un post de vicepremier

Ministrul propus pentru portofoliul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Vasile Dâncu, a declarat marţi, în cadrul audierii la comisiile parlamentare de specialitate, că doreşte să creeze premisele pentru reforma administraţiei prin perfecţionarea resurselor umane.

El a subliniat că o dezvoltare regională echilibrată a României presupune o comunicare între administraţia centrală şi cea locală şi să conteze "vocea" celei din urmă, menţionând că nu va elimina ce s-a realizat bun în domeniu până acum.

"Nu cred că un Guvern, chiar dacă nu este unul politic, va elimina ce a fost bun până acum. Vom încerca să ducem mai departe şi să construim, să reparăm acolo unde nu funcţionează. Din păcate, până acum doi ani nu am avut nici măcar un plan", a spus Dâncu.

El a precizat că va acţiona pentru eliminarea limitării conexiunii de comunicare dintre Guvern şi mediul politic.

"Vom încerca să structurăm o foarte bună relaţie cu Parlamentul României. Aş vrea ca această limitare să nu mai existe şi voi fi o verigă de comunicare", a spus Dâncu.

El a adăugat că va construi o serie de axe prioritare în domeniu şi va lucra nediferenţiat cu toate partidele parlamentare sau neparlamentare, cu societatea civilă, menţionând că sunt necesare consolidarea administraţiei publice şi creşterea încrederii în clasa politică, indicator foarte mic în prezent.

"Nu este vorba despre lipsa de calitate, ci de o lipsă de transparenţă", a susţinut Dâncu.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: vasile dăncu guvernul romaniei