x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Negrescu: Parcursul european al Republicii Moldova este aproape de a deveni ireversibil

Victor Negrescu: Parcursul european al Republicii Moldova este aproape de a deveni ireversibil

de Redacția Jurnalul    |    10 Oct 2024   •   19:45
Victor Negrescu: Parcursul european al Republicii Moldova este aproape de a deveni ireversibil
Sursa foto: Hepta/Victor Negrescu

„Parcursul european al Republicii Moldova este aproape de a deveni ireversibil”, spune vicepreședintele Parlamentului European responsabil pentru relația cu Republica Moldova, Victor Negrescu: „Nu se vinde Republica Moldova, contrar a ceea ce spun agenții ruși de acolo”.

Negrescu a intervenit în plenul legislativului european pentru a sublinia importanța referendumului din 20 octombrie privind aderarea la Uniunea Europeană. Eurodeputatul român a susținut faptul că un vot masiv în favoarea modificării Constituției ar face ca procesul de aderare al Republicii Moldova să devină ireversibil. Acesta a subliniat faptul că Parlamentul European a susținut constant parcursul european al acestei țări și a alocat fonduri suplimentare pentru Chișinău.

Dacă cetățenii din Republica Moldova vor vota masiv pentru aderarea la Uniunea Europeană la referendumul care va avea loc pe 20 octombrie, drumul spre aderare va deveni mai ușor și sprijinul Uniunii Europene mai consistent.

„În calitate de vicepreședinte al Parlamentului European care are ca responsabilitate inclusiv relația cu Republica Moldova mă bucur că prin această rezoluție arătăm încă o dată sprijinul necondiționat al tuturor familiilor politice pro-europene din legislativul european pentru parcursul european al Chișinăului. Este un sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova, pentru dezvoltarea și securitatea lor, într-un context plin de provocări, generat de războiul hibrid și interferențele regimului autoritar de la Moscova care își dorește să blocheze acest parcurs european. Trebuie să spun foarte clar: nu se vinde Republica Moldova, contrar a ceea ce spun agenții ruși de acolo”, afirmă Negrescu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: victor negrescu republica moldova