x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: Ce se întâmplă în PSD nu poate fi considerat un prejudiciu de imagine

Victor Ponta: Ce se întâmplă în PSD nu poate fi considerat un prejudiciu de imagine

25 Feb 2010   •   00:00
Victor Ponta: Ce se întâmplă în PSD nu poate fi considerat un prejudiciu de imagine
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul National

Preşedintele PSD a declarat că se aştepta la plecarea mai multor persoane din partid deoarece "un partid care pierde puterea suferă aceste schimbări". Potrivit acestuia, ceea ce întâmplă în PSD, în aceste zile, nu poate fi considerat un prejudiciu de imagine, deoarece şi Partidul Democrat a rămas fără grup parlamentar atunci când Traian Băsescu a câştigat alegerile prezidenţiale.



Ponta a precizat că a purtat discuţii cu Marian Sârbu despre intenţia acestuia de a părăsi PSD, adăugând că aşa va proceda şi în continuare cu orice coleg care are o nemulţumire legată de activitatea sa din partid.

"Eu nu pot oferi funcţii de miniştrii aşa cum îşi doreşte domnul Sârbu. I-am ascultat nemulţumirile dar mai mult de atât nu pot face. Faptul că un partid de opoziţie îşi schimbă conducerea nu afectează în ziua de astăzi ci afectează ziua de mâine, iar pe mine mă interesează ce se va întâmpla cu PSD din 2012 încolo. Cel mai mult îmi doresc să câştigăm alegerile locale pentru că acestea ne vor da suflu pentru cele europarlamentare şi apoi cele prezidenţiale", a declarat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Preşedintele PSD a mai precizat că este de acord cu modificarea articolelor din Constituţie care fac referire la retragerea sprijinului politic pentru primarii care pleacă dintr-un partid în perioada când aceştia se află în opoziţie, menţionând că îşi doreşte ca prevederea acestor articole să se aplice şi în cazul parlamentarilor.

"Dacă nu eram ales sâmbătă în funcţia de preşedinte al PSD aş fi rămas în continuare în partid. Recunosc că nu îmi pare bine când pleacă un parlamentar din partid dar nici nu este sfârşitul partidului. Cei care pleacă din partid, acum când suntem în opoziţie, să ştie atunci când se vor întoarce, cel puţin un an nu vor fi sprijiniţi în funcţii", a mai spus Victor Ponta.

Întrebat dacă în viitor prevede eventuale alianţe cu alte partide politice, Victor Ponta a precizat că PSD fiind singurul partid de stânga în momentul acesta nu se poate alia nici cu PD-L şi nici cu PNL. Acesta a mai precizat că singurul moment în care partidul va putea avea o poziţie comună legată de principiile fundamentale ale statului şi de eventuale modificări politice.

În final, Victor Ponta a declarat că este convins că actualul Grup al Independenţilor va avea acelaşi drum ca şi partidul lui Stolojan, urmând apoi facă parte din PD-L.

×
Subiecte în articol: politic