x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta la Digi 24: "Nu-mi convine şi nu sunt de acord, dar Băsescu va merge la Consiliul European din februarie"

Victor Ponta la Digi 24: "Nu-mi convine şi nu sunt de acord, dar Băsescu va merge la Consiliul European din februarie"

28 Ian 2013   •   23:43
Victor Ponta la Digi 24: "Nu-mi convine şi nu sunt de acord, dar Băsescu va merge la Consiliul European din februarie"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Noua Constituţie va trebui să precizeze foarte clar competenţele preşedintelui, în probleme precum numirea ambasadorilor, iar următorul şef al statului trebuie convins încă de pe acum că sunt multe situaţii în care preşedintele este notar, a declarat premierul Victor Ponta la Digi 24.

 
"Vreau să să precizăm foarte clar care sunt competenţele preşedintelui, pentru lucruri precum cine numeşte ambasadorii. Acum suntem pe acelaşi circuit ca şi la procurorii şefi, adică trebuie să îi propună ministrul de Externe, că altfel nu îi poate numi preşedintele. Pe preşedintele Băsescu nu îl vom mai convinge niciodată, dar pe următorul preşedinte trebuie să îl convingem de acum, înainte să fie preşedinte, că sunt multe situaţii în care, da, preşedintele este notar: vezi dacă s-au îndeplinit condiţiile legale pentru procurori, ambasadori, proiecte de legi şi le semnezi. Sunt alte domenii în care preşedintele are decizia finală", a declarat Ponta la Digi 24.
 
Pe de altă parte, primul mnistru a spus că "nu-mi convine şi nu sunt de acord în continuare cu ideea că preşedintele, de principiu, merge la Consiliul European. Până când o să schimbăm Constituţia, o să fie Consiliu pe 8 februarie, merge preşedintele. Nu îmi place chestia asta, bănuiesc că nici preşedintelui nu-i place că nu se vede cu FMI, dar ne-am delimitat fiecare partea lui de competenţe".

În fine, Ponta a anunţat că autostrăzile Bucureşti-Braşov şi Piteşti-Craiova, reactoarele 3 şi 4 de la Centrala nuclearo-electrică de la Cernavodă, centrala de la Tarniţa, podul Măcin şi canalul Siret-Bărăgan au fost incluse pe lista proiectelor de investiţii considerate drept prioritare.

Premierul a anunţat că toate aceste proiecte sunt gândite spre a fi realizate în parteneriat public-privat, cerându-i ministrului delegat pentru Proiecte de Infastructură, Dan Şova, să-i prezinte până la sfârşitul lunii viitoare un dosar pe această temă, care să includă costurile proiectelor, termenele de realizare şi garanţiile care trebuie acoperite de stat.

×