x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Videanu - sef, Boc - prim-vice

Videanu - sef, Boc - prim-vice

20 Apr 2005   •   00:00

Presedintele interimar al PD, Emil Boc, are toate sansele nu doar sa nu mai ocupe cea mai importanta pozitie in partid, dar sa o piarda si pe cea de presedinte executiv pe care o detinea anterior lui Traian Basescu la Cotroceni.



  • de OANA STANCU

  • DEPUNCTAT. In comparatie cu Adriean Videanu, Emil Boc ar avea dezavantajul de a nu putea sa conduca de la Cluj
    Liderii in mana carora se afla parghiile PD au decis miercuri noapte structura pe care o va avea conducerea partidului. Cei care taie si spanzura in partid - Vasile Blaga, Adriean Videanu, Alin Albu, Radu Berceanu, Cezar Preda, Liviu Negoita - sunt stransi intr-o grupare puternica in jurul unui singur candidat: Videanu.

    INTELEGERE. In favoarea acestuia de altfel sunt facute jocurile inca de la inceputul anului, cand presedintele Traian Basescu i-a promis ca, daca va castiga Primaria Capitalei, va prelua si presedintia partidului, in timp ce Emil Boc ar avea dezavantajul de a nu putea sa conduca de la Cluj. Boc a refuzat sa raspunda ieri daca va candida sau nu la functia de presedinte. Cartile par insa deja facute, conform intelegerii de miercuri noaptea. Astfel, spun surse din conducerea PD, Adriean Videanu va fi presedinte, iar Emil Boc prim-vicepresedinte. "E absurd sa mai lasi presedinte executiv pe cineva care conduce o primarie la Cluj. El poate fi un al doilea lider politic, dar nu un «executiv»", ne-au precizat ieri sursele citate. "Executia" va reveni adevaratei maini de fier a partidului, lui Vasile Blaga, cel care de ani intregi stapaneste organizatiile judetene. Ministrul de Interne isi reia astfel o functie pe care a detinut-o in partid mai bine de opt ani, pe cea de secretar general.

    REDUCERE. Si Biroul Permanent al PD, sufocat azi de vreo 60 de membri, va fi redus la jumatate, spun sursele citate, iar din cei 14 vicepresedinti de astazi, posturile vor fi doar opt. Pentru acestea, batalia se anunta stransa, inghesuindu-se atat "greii" din partid, cat si nume noi. Sursele citate spun ca actualul vicepremier Gheorghe Seculici ar putea fi promovat si la vicepresedintia PD, vehiculandu-se insa si numele lui Mihai Stanisoara. Colegiul Director al PD a decis ieri convocarea Consiliului National pe 7 mai, Conventia partidului si alegerile propriu-zise urmand a se desfasura la sfarsitul lui iunie.

    ×
    Subiecte în articol: politic