x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Violeta Alexandru anunță controale ale Inspecției Muncii, în contextul poluării excesive din București

Violeta Alexandru anunță controale ale Inspecției Muncii, în contextul poluării excesive din București

03 Mar 2020   •   10:17
Violeta Alexandru anunță controale ale Inspecției Muncii, în contextul poluării excesive din București

Ministrul interimar al Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat pe contul său de Facebook că a solicitat Inspecției Muncii să deruleze o serie de verificări la firmele din București și Ilfov care desfășoară activități ce presupun și procese de ardere, în contextul poluării excesive din București.

„Având în vedere numărul mare de sesizări privind eventualele încălcări ale normelor de mediu la firmele din București și din Ilfov care desfășoară activități presupunând și procese de ardere, am solicitat Inspecției Muncii să desfășoare, în paralel cu verificările efectuate de instituțiile din subordinea Ministerului Muncii, un control privind siguranța în muncă.”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

„Dacă valorile sunt depășite, atunci primele victime ale acestor depășiri sunt chiar angajații acestor firme. Aștept un raport detaliat al Inspecției Muncii în cel mai scurt timp. Imediat ce am informațiile, le punem la dispoziția publicului. Nimic nu trebuie ascuns.”, a mai adăugat ministrul interimar al Muncii.

Tot în contextul poluării excesive din București, ministrul interimar al Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a anunțat că, până la sfârșitul acestei săptămâni, Garda Națională de Mediu va prezenta rezultatele verificărilor efectuate la operatorii economici care se ocupă cu arderea deșeurilor.

”Am solicitat Gărzii Naţionale de Mediu ca, până la finalul săptămânii, să ne prezinte verificările la toţi aceşti operatori care, în mod normal, ar trebui să aibă echipamente de măsurare şi de monitorizare a acestor arderi şi, evident, ce cantităţi emit în atmosferă.”, a spus Costel Alexe.

În noaptea de duminică spre luni, aplicațiile care măsoară calitatea aerului din București au înregistrat depășiri chiar și cu 900 – 1.000% peste limitele maxim admise la poluare cu PM2,5, reprezentând particule în suspensie cu diametrul mai mic de 2,5 microni.  

×