x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Viorel Balcan a demisionat din PSD

Viorel Balcan a demisionat din PSD

28 Feb 2010   •   00:00

Social-democaratul şi-a motivat decizia spunând că după alegerea lui Victor Ponta la şefia PSD nu se mai regăseşte în idealurile partidului. Această demisie vine după ce alţi politicieni au hotărât să părăsească Partidul Social Democrat după ce Victor Ponta a devenit preşedintele social-democraţilor.

''Am luat decizia de a-mi da demisia din PSD, deoarece consider că nu mă mai regăsesc în organizaţia judeţeană a PSD. Demisionez din cauza domnului preşedinte Stancu, care nu poate demonstra că este un manager politic. Nu cred că este un om de stânga. Structurile din organizaţia judeţeană sunt create de pe vremea mea. Eu am creat acest partid puternic la Brăila, el l-a moştenit. Eu i-am spus mereu în faţă ce am avut de spus. I-am spus că nu îmi place cum conduce partidul. Este prea autoritar, dar nu în sensul plăcut. Este un mic tiran, ca să folosesc o expresie mai la modă'', a declarat Balcan, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, preşedintele PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a ieşit ''mai puternic'' după acest congres, în condiţiile în care ''Victor Ponta a afirmat că va fi atent faţă de toţi care l-au sprijinit, deci în colimator se află şi domnul Stancu''.

''Aşa cum ştiu eu, domnul Stancu are deja strategia făcută pentru 2012 şi eu nu mă regăsesc în acea strategie. Vreau să mă credeţi pe cuvânt că îmi pare rău că mă retrag, dar nu mai pot continua cu conducerea organizaţiei judeţene. În 1997 am preluat preşedinţia acestui partid de la zero. Am creat structuri care se regăsesc şi astăzi, am atras lângă acest partid o serie întreagă de oameni, oameni de calitate, pe care între timp i-am făcut de notorietate şi cu care, zic eu, am fost prieten'', a spus Balcan.

Referindu-se la alegerea lui Victor Ponta la conducerea PSD şi la relaţiile pe care le are cu acesta, Viorel Balcan a precizat că îl consideră pe Victor Ponta un prieten şi i-a recomandat să fie atent la oamenii cu care se înconjoară.

''Pot să vă spun că am votat cu Victor Ponta, un prieten de-al meu de mai mulţi ani. Am avut o relaţie foarte bună cu dumnealui, în calitatea pe care a avut-o de preşedintele al organizaţiei de tineret a PSD. Nu am nimic de comentat vizavi de dumnealui, doar faptul că trebuie să fie foarte atent, că în spatele său se regăsesc oameni vechi, puternici, care îl pot manipula. Dacă Miron Mitrea ieşea preşedinte, nu plecam din PSD în vecii vecilor'', a afirmat Balcan.

Viorel Balcan a mai spus că, în prima fază, va deveni independent, urmând ca, într-o perioadă foarte scurtă de timp, să se alăture unui grup parlamentar, ''fie el şi al Partidului Democrat Liberal'', cu care a avut ''o serie de discuţii'' în acest sens.

''Am avut discuţii atât în plan local, cât şi în plan central cu conducerile PD-L. Sunt aşteptat şi sper să ajungem la un numitor comun şi să vin lângă dumnealor. Consider că PD-L este mai puternic şi mai bine organizat decât PSD şi PNL. Dacă voi intra în PD-L, voi încerca să pregătesc, aşa cum am mai făcut-o, o echipă puternică de oameni, astfel ca, în 2012, PD-L să câştige tot ce se poate câştiga, atât în alegerile locale, cât şi în alegerile parlamentare. Noi am creat la Brăila o dinastie PSD şi sperăm ca în 2012 să creăm o altă dinastie, aceea a PD-L'', a afirmat deputatul.

Deputatul de Brăila a precizat că va candida şi în 2012, dar de data aceasta în plan local, pentru primăria municipiului Brăila, la care ''visează de mai multă vreme''.

Viorel Balcan a precizat că nu este de acord să se alăture grupului de independenţi, condus de Gabriel Oprea, pentru că nu vede în acest grup ''o perspectivă politică''.

Viorel Balcan a fost ales deputat în noiembrie 2008, în colegiul uninominal nr.3 din Brăila. În perioada 2000-2004 a fost senator social-democrat în Parlamentul României.

În 1995-1996 a fost membru PDSR. Din 1996 până în 2004 a fost preşedinte al organizaţiei judeţene a (PDSR) PSD, iar din 2004 până în 2008 a fost vicepreşedinte al organizaţiei municipale Brăila a PSD. În 1996 a fost prefect al judeţului Brăila.


×
Subiecte în articol: politic