x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Viorel Catarama nu a prins lista

Viorel Catarama nu a prins lista

14 Oct 2004   •   00:00

Viorel Catarama a ramas in afara listelor PNL pentru alegerile din noiembrie, conducerea partidului decizand sa mentina excluderea sa din randurile potentialilor parlamentari pentru ca are imagine proasta.

MONICA IORDACHE

Conducerea PNL nu a admis revenirea pe listele parlamentare a lui Viorel Catarama, desi acesta a avut castig de cauza la Curtea de Onoare si Arbitraj a partidului care i-a judecat contestatia fata de excluderea sa din randurile candidatilor pentru Parlament.

Biroul Executiv al PNL a luat, marti seara, prin vot secret decizia de a-l lasa pe-afara pe Catarama. In favoarea ei au votat noua persoane, in timp ce doi membri ai conducerii liberale s-au solidarizat cu Viorel Catarama si au votat impotriva. Catarama si-a sustinut cauza in sedinta Biroului, insa argumentele sale nu au fost luate in considerare de liderii partidului.

NOI EXCLUDERI. Conducerea liberala a decis sa faca si alte patru excluderi. Doi dintre cei lasati pe afara sunt Radu Ispas de la Brasov si Stelian Caramitru de la Ialomita. Potrivit raportului Coalitiei "Pentru un Parlament curat", Radu Ispas este cercetat pentru afaceri cu lemn de esenta rara, iar Stelian Caramitru este suspectat de o privatizare dubioasa. Desi pe lista societatii civile mai figurau alte sapte nume, printre care vicepresedintele Paul Pacuraru, seful PNL Iasi, Relu Fenechiu, si deputatii Coriolan Simedru si Valeriu Gheorghe, acestia au fost pastrati pe liste. Motivele invocate in raport in cazul lor tin de colaborarea cu fosta Securitate, traseismul politic sau afaceri dubioase. La finalul sedintei, presedintele delegat al PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, ca acestia au adus probe impotriva acuzatiilor. De pe listele parlamentare ale PNL au mai fost exclusi si Mircea Andrei de la Gorj si seful filialei Ilfov, George Georgescu.

ROCADA

Valentin Ionescu, cazut si el in dizgratii conducerii liberale pentru ca a lucrat cu Ioan Maria Vlas, a fost mutat de pe primul loc la Senat pe listele de la Vaslui pe locul trei, semieligibil, pe listele pentru Camera Deputatilor, la Ialomita. In locul lui a fost pus Cristian David, seful departamentului Externe al partidului, unul dintre colaboratorii lui Tariceanu. Ionut Popescu, noul purtator de cuvant al Aliantei D.A., va ocupa locul lasat liber de Stolojan pentru Senat la Bucuresti, dar nu va fi cap de lista. Locurile eligibile pentru Capitala nu au fost insa definitivate, Tariceanu declarand ca inca mai sunt discutii intre PNL si PD.
×
Subiecte în articol: politic