x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Vor fi atacuri la persoană"

"Vor fi atacuri la persoană"

de Gabriela Antoniu    |    20 Mai 2008   •   00:00
"Vor fi atacuri la persoană"

BUCUREŞTI ● Neculai Onţanu, despre campania electorală
Neculai Onţanu, primarul Sectorului 2 al Capitalei şi candidat pentru un nou mandat, este de părere că bucureştenii s-au maturizat, nu le mai plac scandalurile şi manipulările ieftine.



BUCUREŞTI ● Neculai Onţanu, despre campania electorală
Neculai Onţanu, primarul Sectorului 2 al Capitalei şi candidat pentru un nou mandat, este de părere că bucureştenii s-au maturizat, nu le mai plac scandalurile şi manipulările ieftine.


  • Jurnalul Naţional: Dle primar Neculai Onţanu, cum vi se par primele două săptămîni de campanie electorală?
Neculai Onţanu: Ca de obicei, în timpul campaniilor electorale au fost încercări de intimidare din partea anumitor reprezentanţi ai partidelor politice care nu au respectat modul de afişare şi locurile stabilite special. Din dorinţa de a impune anumiţi candidaţi au lipit materiale electorale pe clădiri, stîlpi, mobilier urban, arbori, agresînd şi afectînd grav curăţenia oraşului. Am avut situaţii în care angajaţii noştri au fost bruscaţi şi s-a încercat timorarea lor pentru simplul fapt că doreau să impună respectarea prevederilor legale cu privire la modul şi locurile destinate afişajului.


  • Credeţi că bătălia electorală se va ascuţi? Se va trece la atacuri la persoană, dezvăluiri-bombă?
Cu siguranţă vor avea loc ascuţiri ale bătăliei electorale însoţite de atacuri la persoană care vor dori să-i impresioneze pe bucureşteni şi să-i determine să voteze un anumit partid politic sau candidatul acestuia propus pentru ocuparea scaunului de primar. Temperamentul balcanic îşi va spune cuvîntul în mesajele pe care le vor transmite candidaţii şi care vor încerca, astfel, să-şi atragă simpatia alegătorilor, indiferent prin ce mijloace. Este însă nevoie de mai multă responsabilitate din partea tuturor candidaţilor.


  • Le mai place bucureştenilor scandalul?
Nu, la această întrebare vă pot răspunde cu cea mai mare siguranţă că bucureştenii s-au săturat de vorbe goale, de scandaluri fără substanţă şi de încercări de manipulare ieftină. Asistăm, la 18 ani de la Revoluţie, la o maturizare a electoratul român. Nu prin critici, scandaluri şi demolări de proiecte se merge înainte, ci prin deschidere la nou şi dorinţa de a învăţa şi înţelege, gîndire pozitivă şi răbdare de a vedea un lucru dus pînă la final.


  • Candidaţi pentru al treilea mandat. Ce restanţe aveţi din mandatele trecute şi speraţi să le rezolvaţi dacă veţi cîştiga alegerile din iunie?
 Nu am restanţe la proiectele început de mine în anii trecuţi. Tot ce mi-am propus să realizez pentru bunul mers al comunităţii Sectorului 2 le-am rezolvat la termenele pe care le-am stabilit, astfel încît la ora actuală nu există restanţe sau întîrzieri. Am o serie de proiecte noi de viitor pe care le voi pune în aplicaţie şi le voi urmări pas cu pas ca şi pînă acum, avînd în vedere faptul că Bucureştiul este în continuă modernizare şi îmbunătăţire a condiţiilor de viaţă pentru locuitorii săi. Pe măsură ce se construiesc noi ansambluri de locuinţe, clădiri de birouri şi cerinţele, cum este şi firesc, sînt altele pentru diversificarea sistemului rutier, a parcurilor şi zonelor verzi, înfiinţarea de noi parcări de reşedinţă, extinderea reţelelor edilitare de apă şi canalizare, realizarea salubrizării arterelor de circulaţie etc.
 

  • Care este urgenţa urgenţelor?
Toate proiectele noastre sînt urgente. Toate sînt tratate ca fiind foarte importante şi de mare însemnătate pentru finalizarea lor în termenele stabilite, motiv pentru care sînt urmărite pas cu pas şi purtăm discuţii dese cu reprezentanţii firmelor de construcţii. Ca o dovadă a celor afirmate vă menţionez situaţia străzilor, de exemplu, care odată intrate în programul de reabilitare sau de extindere a reţelelor edilitare trebuie terminate cît mai curînd pentru a nu bloca traficul rutier din Capitală şi aşa foarte aglomerat. Lucrările de introducere a conductelor de apă şi canalizare sînt urgente pentru ca locuitorii noştri să aibă condiţii normale de trai, întreţinerea continuă a celor 22 de parcuri pe care le avem, înfiinţarea de noi zone verzi sînt urgente pentru creşterea calităţii aerului pe care îl respirăm, construcţia celor 18 grădiniţe noi cu peste 2.450 de locuri noi este urgenţa noastră. De asemenea, întreţinerea şi modernizarea continuă a celei mai mari reţele din Bucureşti, care numără nu mai puţin de 107 unităţi de învăţămînt preuniversitar de stat, este urgenţa noastră şi exemplele pot continua.


  • De cîţi bani şi de cîte mandate aţi avea nevoie să rezolvaţi toate problemele Sectorului 2?
Trăim într-o perioadă a schimbărilor, a modernizărilor şi extinderilor şi este normal şi firesc ca şi problemele să fie tot mai multe şi tot mai complexe. Problemele unei Capitale moderne nu se termină niciodată. Sectorul 2 înregistrează, în prezent, unul dintre cele mai pronunţate ritmuri de dezvoltare, prezentînd importante oportunităţi investiţionale pe care le-am valorificat şi continuăm să le valorificăm în permanenţă, astfel încît să oferim cetăţenilor săi maximum de confort, de siguranţă şi bunăstare.


  • Ce credeţi că face diferenţa între dvs. şi ceilalţi candidaţi la Primăria Sectorului 2?
Experienţa, în primul rînd, buna organizare şi munca susţinută pentru atingerea ţelului propus. Realizările deosebite pe care le-am obţinut în cele două mandate ale mele mă recomandă cel mai bine, iar locuitorii Sectorul 2 sînt cei mai în măsură să afirme că tot ce am reuşit am făcut împreună noi, administraţia publică locală, şi cetăţenii. Toate proiectele mele sînt de fapt proiectele lor, aşa cum le-au dorit să fie.

×
Subiecte în articol: politic sînt