x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Votul în două tururi, tergiversat din nou la Senat

Votul în două tururi, tergiversat din nou la Senat

de Marius Gîrlașiu    |    08 Feb 2016   •   21:16
Votul în două tururi, tergiversat din nou la Senat

Legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin a fost retrimisă în comisiile de specialitate, a decis Senatul în şedinţa de ieri a Biroului Permanent. Social-democraţii au cerut anularea rapoartelor date pentru proiectul PNL. „Mă aşteptam ca PSD să tragă de timp”, a acuzat Alina Gorghiu.

Liberalii au mai primit o lovitură în tentativa de a forţa alegerea primarilor în două tururi la alegerile din 5 iunie. Social-de-mocraţii au profitat de alianţa Dragnea-Tăriceanu şi au propus în şedinţa de ieri a conducerii Senatului anularea rapoartelor pentru proiectul de lege iniţiat de PNL şi retrimiterea acestuia la comisiile de specialitate. „Anti-cipam că PSD va trage de timp. Este o ruşine că face acest lucru. Să nu îţi asumi răspunderea unui vot în Parlament este un gest de laşitate, caracteristic PSD în ansamblul său”, a atacat copre-şedintele liberalilor, Alina Gorghiu. „PSD a propus anu-larea rapoartelor date de comisiile Senatului pe acest proiect pentru că ar fi fost funcţională până în 30 decembrie Comisia de cod elec-toral. PSD a forţat un vot de anulare a rapoartelor date de comisii, au trecut acest vot de anulare cu opt la patru. PNL a votat împotrivă”, a explicat sena-torul liberal Cristian Bodea.
Sfidarea liberalilor pare cu atât mai mare cu cât în Biroul Permanent s-a votat retrimiterea proiectului la comisiile de specialitate a căror raport a fost anulat. „Va merge la comisii, va mai sta trei săptămâni la Comisia juridică şi la Comisia de constituţionalitate, o vor mai învârti, o votăm prin martie, se duce la Cameră, mai trag şi ei de timp şi prin septembrie s-ar putea să iasă cu două tururi”, a fă- cut haz de necaz senatorul PNL. Comisia pentru Constituţionalitate, condusă de se- natorul PSD Ovidiu Donţu, a solicitat să se pronunţe în ceea ce priveşte constituţionalitatea iniţiativei liberalilor.
Liberalii au cerut şi în plen introducerea proiectului de lege pe ordinea de zi, însă propunerea a fost respinsă prin vot de către senatorii prezenţi.
 

×