x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Votul, obiect de joaca la Senat

Votul, obiect de joaca la Senat

15 Oct 2004   •   00:00

Sedinta de ieri a Senatului, desfasurata ca de obicei in ultimele luni, cu vreo 50 de senatori prin banci din 140 s-a incheiat din nou cu un incident.

OANA STANCU

Pe rol se afla o ordonanta de urgenta din 2002, privitoare la regimul juridic al fundatiilor judetene pentru tineret, incadrata in seria legilor organice, care necesita votul a jumatate plus unu dintre senatorii alesi, ca atare 71 de voturi favorabile.

DEZBATERI. Proiectul se supune dezbaterii. Senatorii nu au interventii. Se voteaza amendamentele Comisiei juridice. Majoritate covarsitoare. Cand apare insa votul per ansamblu... stupoare: 53 de voturi pentru si 33 impotriva. Lege organica, lege respinsa.

"Banuiesc ca e o gluma, din moment ce amendamentele au fost aprobate", a intervenit Doru Ioan Taracila (foto), presedintele de sedinta, vizibil surprins de rezultatul votului. "Votul nu are nici un viciu. E problema si constiinta fiecaruia dintre cei care au votat", a replicat Liviu Bindea, senator independent, membru al PRM.

Taracila declara proiectul respins, apreciind insa ca a fost un incident creat de necunoasterea regulamentului. Cere insa apel nominal si constata ca in sala sunt doar 55 de senatori, in nici un caz deci 86, cat apareau ca votanti pe tabela. Or, numarul necesat pentru desfasurarea sedintei este 71. Ca atare, Taracila le spune senatorilor ca, in mod gresit, proiectul de lege a fost calificat ca organic, prin tipul de reglementari continute fiind de fapt o lege ordinara, iar votul exprimat inseamna de fapt adoptarea proiectului.

×
Subiecte în articol: politic