x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Zacusca din Regie i-a adus candidatura

Zacusca din Regie i-a adus candidatura

de Georgiana Ionita    |    02 Noi 2016   •   10:54
Zacusca din Regie i-a adus candidatura

Campania de racolare de femei frumoase și deștepte pare că dă roade în PSD. Liviu Dragnea a propulsat-o pe tânăra Șeila Abdulamit de la șefia studenților direct pe lista de candidaţi ai PSD Bucureşti pentru un loc în Camera Deputaților. Noua “Cătălina Ștefănescu” a social-democraților a fost remarcată de liderul partidului acum un an, la o degustare de zacuscă și tobă, în căminele studențești din Regie.

În 2012, Liviu Dragnea o lansa în politică pe celebra Cătălina Ștefănescu. La doar 24 de ani, “febleţea” şefului PSD devenea deputat de Teleorman direct de pe băncile facultăţii. Patru ani mai târziu, liderul PSD îi deschide drumul în politică unei alte tinere speranțe, Șeila Abdulamit, fost preşedinte al Uniunii Naţionale a Studenţilor din România și șefă de promoție la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Politehnicii din Bucureşti. Conform profilului de Linkedin, Șeila Abdulamit este în prezent IT Business Analyst la o companie de telefonie mobilă.

A remarcat-o în camera de cămin

În urmă cu un an, Dragnea și-a vizitat fosta cameră studențească din Regie, într-o campanie de PR politic menită să-i cosmetizeze imaginea. Liderul PSD a fost primit în cameră de studenții care locuiau acolo, printre care și Șeila Abdulamit, pe atunci șefă a Uniunii Studenților. Dragnea le-a dus tinerilor tradiționala mâncare studențească „niște zacuscă, niște tobă, bineînțeles și un bidon de vin”, iar ei, la rândul lor, l-au omenit cum se cuvine. “Acum 28 de ani, eram student la Transporturi și locuiam în complexul studențesc din Regie: cămin P13-14, camera 031. Uniunea Studenților m-a invitat la o discuție cu studenții care locuiesc acum acolo. M-au așteptat cu o masă ca în vremurile studenției: zacuscă, tobă și prăjituri făcute în casă”, scria Dragnea la acea vreme. Debutul Șeilei pe scena politică s-a produs săptămâna trecută, atunci când liderul PSD a depus listele cu candidații PSD pentru București. “Avem o șefă de promoție pe lista de la București. Șeila, unde ești?”, a prezentat-o Dragnea pe tânăra care și-a făcut apariția chicotind, din spatele liderului PSD.

Tânăra Şeila Abdulamit l-a fermecat pe Liviu Dragnea, care a pus-o pe poziţia a 16-a pe lista PSD Bucureşti pentru Camera Deputaţilor.

 

×
Subiecte în articol: Şeila Abdulamit