x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Zegrean: Nu îl poate obliga nimeni pe preşedinte să desemneze ca premier o persoană pe care nu o doreşte

Zegrean: Nu îl poate obliga nimeni pe preşedinte să desemneze ca premier o persoană pe care nu o doreşte

27 Dec 2016   •   14:00
Zegrean: Nu îl poate obliga nimeni pe preşedinte să desemneze ca premier o persoană pe care nu o doreşte
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale Augustin Zegrean a declarat, marţi, că şeful statului nu poate fi obligat să desemneze ca prim-ministru o persoană pe care nu o doreşte, iar acesta nu poate fi un motiv de suspendare. 

"Să vină cu altă propunere (PSD - n.r.). Asta se poate face. Nu-l poate obliga nimeni pe preşedinte să desemneze o persoană pe care nu o doreşte", a precizat, pentru AGERPRES, Zegrean. 

Întrebat cum comentează faptul că în spaţiul public a fost vehiculată ideea suspendării preşedintelui, Augustin Zegrean a spus, în contextul respingerii propunerii PSD pentru funcţia de premier, că şeful statului doar "îşi face treaba". 

"Ăsta ar fi un motiv de suspendare? El îşi face treaba. Constituţia îi dă voie să desemneze sau nu persoana care i-a fost propusă", a adăugat fostul preşedinte al CCR. 

El a amintit că Legea fundamentală nu prevede nicăieri câte propuneri de premier poate respinge preşedintele. 

"Constituţia spune că în urma discuţiilor cu partidele care au câştigat în alegeri trebuie să numească o persoană care să formeze guvernul. Atâta spune", a explicat Zegrean. 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că nu acceptă propunerea PSD - ALDE ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru şi a cerut acestei coaliţii să facă o nouă nominalizare. AGERPRES

×