x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ziua timpului pierdut la Parlament

Ziua timpului pierdut la Parlament

de Andreea Dumitrache    |    Robert Kiss    |    29 Mai 2015   •   16:03
Ziua timpului pierdut la Parlament
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Pentru prima dată după mulți ani, deputații au intrat în sala de plen într-o zi de joi. Nu ca să dezbată și să voteze legi, ci ca să-și susțină declarațiile politice. La Senat, erau legi de votat, dar nu au venit senatorii.

Până acum deputaţii nu erau obligați să-şi citească de-clarațiile politice, ci le puteau depune în scris. De când s-a schimbat regulamentul, însă, sunt obligați să vină și la astfel de ședințe. Așa că au venit vreo douăzeci din cei aproape 400 de deputați. Mulți, dacă ne gândim că până acum, într-o zi de joi, nu prea vedeai picior de deputat. Parlamentarii încep să se înghesuie la astfel de declarații, pentru că li se contorizează la capitolul acti-vitate politică. Ședința a început la timp, la ora opt și treizeci și trei de minute. Sorin Iacoban (PSD) a lăudat Guvernul pentru că a găsit soluția pentru recuperarea prejudiciilor prin crearea unei Agenții. Au urmat deputaţi din opoziție, care au criticat Executivul. George Băișanu, de exemplu, s-a plâns că aeroportul din Suceava e lăsat în paragină . Deși știu că declarațiile de acest gen nu sunt luate în seamă de mem-brii Guvernului și nici nu-i ajută pe alegători, deputații tot le fac.

„Vin mai ales cei care nu sunt activi în mod normal. Sunt ei cu ei, nu-i oprește nimeni, nu-i contrazice nimeni”, a declarat vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache. La Senat, din cei 170 de senatori, în plen au strigat „prezent” puțin peste 50 de aleşi, aşa că şedinţa nu a avut loc, deşi pe ordinea de zi erau proiecte importante, precum mărirea indemnizaţiei pentru creşterea copiilor.
 

×