x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Aeroportul Henri Condă vine în sprijinul pasagerilor cu mobilitate redusă

Aeroportul Henri Condă vine în sprijinul pasagerilor cu mobilitate redusă

07 Aug 2019   •   12:30
Aeroportul Henri Condă vine în sprijinul pasagerilor cu mobilitate redusă
Sursa foto: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

Pasagerii de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă vor putea fi transportați cu un nou ambulfit, de ultimă generație. Acesta se adaugă altor trei existente și va contribui la creșterea calității serviciilor și operativitatea în deservirea pasagerilor cu mobilitate redusă care tranzitează aeroportul. Ambulfitul a intrat în dotarea serviciului specializat al instituției și va fi dat în exploatare în următoarele zile, după cum informează Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).


Cu ajutorul ambulfitului vor putea fi transferați pasagerii care se deplasează greu de la poarta de îmbarcare și până la ușa avionului atunci când aeronava se afă parcată pe platformele îndepărtate ale aeroportului. "Persoanele cu mobilitate redusă care tranzitează aeroportul Henri Coandă beneficiază de servicii profesioniste de asistenţă, în conformitate cu Regulamentul UE 1107/2006 privind drepturile persoanelor cu handicap şi ale persoanelor cu mobilitate redusă pe durata călătoriei pe calea aerului. În anul 2018 au beneficiat de astfel de servicii un număr de circa 49.869 pasageri, iar în primele 6 luni din 2019 - 25.161", menţionează reprezentanţii CNAB. 

CNAB a demarat și procedurile de achiziţie a două noi autospeciale pentru transportul persoanelor cu mobilitate redusă, respectiv a unor cărucioare dedicate non-metalice, care permit trecerea prin filtrele de control de securitate fără disconfort pentru ocupant. AGERPRES

×
Subiecte în articol: aeroport pasageri moblitate redusa