x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Rafila despre înmulțirea cazurilor de COVID: această situație va mai dura circa două săptămâni

Rafila despre înmulțirea cazurilor de COVID: această situație va mai dura circa două săptămâni

de Redacția Jurnalul    |    18 Sep 2023   •   18:23
Rafila despre înmulțirea cazurilor de COVID: această situație va mai dura circa două săptămâni
Sursa foto: Hepta

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat luni că numărul cazurilor de COVID din România a crescut în ultima perioadă. Această situația va mai dura circa două săptămâni, a mai spus Rafila.

Declarațiile au fost făcute luni, în Parlament, la finalul dezbaterilor de la moțiunea simplă inițiată de USR și Forța Dreptei.

„Sunt în jur de 2.000 de cazuri, a fost o creștere constantă în ultimele săptămâni (...) această situația cu un număr important de cazuri va mai dura circa două săptămâni după care vom intra pe un trend de descreștere (...) Sunt suficiente locuri (în spitale n.r.) în momentul de față, dar trebuie să ne pregătim și pentru creșterea numărului de cazuri”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a vorbit și despre vaccinul anti COVID.

„Este un vaccin achiziționat la finalul anului trecut special pentru tulpinile mutante. Sigur, poate să producă un grad de protecție în special la persoanele cu comorbidități pentru evitarea formelor grave (...) Contractul cu producătorul este foarte mare, analizăm posibilitatea ca acest vaccin să se găsescă în farmacii pentru cei care vor să se vaccineze, astfel încât să nu mai producem un prejudiciu bugetului de stat”, a explicat Rafila.

Măștile de protecție nu vor fi obligatorii, acestea pot fi purtate, dar este doar o recomandare, a precizat ministrul Sănătății.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila COVID