x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Bani pentru dotarea cabinetelor medicilor de familie

Bani pentru dotarea cabinetelor medicilor de familie

de Monica Cosac    |    06 Iun 2019   •   11:55
Bani pentru dotarea cabinetelor medicilor de familie

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a afirmat, ieri, că va fi lansat un program pentru medicii de familie, finanțat de Banca Mondială (BM).

Mai exact, ministrul a spus că va fi semnat un acord cu BM privind accesarea unor fonduri pentru a-i ajuta pe medicii de familie să îşi achiziţioneze echipamente medicale, să îşi doteze cabinetele şi să să plătească salariile personalului, sau chiar să îşi cumpere ambulanţe, dacă doresc. De asemenea, vor fi accesate  fonduri  pentru extinderea pachetului de servicii medicale oferite populaţiei neasigurate.

„Este adresat în special pentru diversificarea serviciilor care pot fi oferite la nivelul medicinei de familie, extinderea pachetului de servicii medicale oferite asistenţei primare medicale, categoriilor de populaţie neasigurată, scheme de ajutor de stat pentru medicii de familie. Acesta va fi conceptul - o schemă de ajutor de stat prin care medicii de familie, cei 11.000 de medici de familie, să îşi poată finanţa nevoile sau dorinţele de a desfăşura o anumită activitate”, a afirmat Teodorovici, la dezbaterea cu tema „Prevenţia în sănătate. De la deziderat la fapte”.

Potrivit ministrului de Finanţe, „va fi un împrumut pe un termen de trei - patru ani, după care să înceapă să dea această sumă înapoi către un fond, adică banii rămân acolo pentru ca ei să poată fi folosiţi mai departe pentru medicii de familie”.

 

 

 

×
Subiecte în articol: bani medici