x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ciucă, la opt ani de la Colectiv: Nici sentințele și nici daunele materiale nu pot stinge suferința

Ciucă, la opt ani de la Colectiv: Nici sentințele și nici daunele materiale nu pot stinge suferința

de Redacția Jurnalul    |    30 Oct 2023   •   12:00
Ciucă, la opt ani de la Colectiv: Nici sentințele și nici daunele materiale nu pot stinge suferința
Sursa foto: Gov.ro

Nici sentințele cu executare și nici daunele materiale nu pot stinge suferința victimelor Colectiv, iar datoria întregii clase politice este să facă tot ce e posibil pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple, afirmă președintele PNL, Nicolae Ciucă.

„Au trecut opt ani de la cumplita tragedie din clubul Colectiv, unde și-au pierdut viața 64 de oameni, iar alți 185 au fost răniți. Mulți dintre cei ce au scăpat cu viață suferă și astăzi din cauza rănilor provocate de incendiu, iar toți cei care au pierdut pe cineva drag în acea noapte au rămas, pentru totdeauna, marcați și plini de durere. Procesul s-a încheiat, iar justiția a stabilit vinovații și pedepsele lor. Însă nici sentințele cu executare și nici daunele materiale nu pot stinge suferința victimelor Colectiv”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

El afirmă că este datoria întregii clase politice să facă tot ce e posibil pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple.

„Sunt foarte multe de făcut pentru acest lucru. Și este de reflectat asupra cadrului mai amplu. Salut, însă, inițiativa CNAS care propune, în aceste zile, o serie de măsuri concrete pentru pacienții cu arsuri: dispozitive medicale esențiale gratuite pentru recuperare, simplificarea accesului acestor pacienți cu arsuri la servicii de psihoterapie și kinetoterapie și a procedurii pentru consult în ambulatoriu. Rămânem, în continuare, alături de familiile îndoliate și de răniții a căror viață a fost dramatic schimbată de atunci. Transmit gânduri bune, multă sănătate și putere tuturor celor afectați”. încheie liderul liberal.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: colectiv sentinte daune materiale