x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social VIDEO UPDATE România, devastată de boală! Copil de trei ani, omorât de gripă, la Braşov

VIDEO UPDATE România, devastată de boală! Copil de trei ani, omorât de gripă, la Braşov

de Redacția Jurnalul    |    07 Ian 2023   •   09:54
VIDEO UPDATE România, devastată de boală! Copil de trei ani, omorât de gripă, la Braşov
Sursa foto: Antena 3 CNN

Gripa face din nou victime. Un copil de numai trei ani a murit la Braşov, în timp ce era internat la spitalul de pediatrie. Cazul vine după ce, în Bucureşti, o tânără de 25 de ani a murit tot din cauza gripei şi o altă femeie de 50 de ani a sfârşit la fel. Printr-un comunicat, Ministerul Sănătății a precizat, ulterior, că decesul copilului nu a survenit însă în urma infecției cu un virus gripal.

Copilul din Braşov a fost adus pe 2 ianuarie la secţia de Urgenţe a Spitalului de pediatrie din Braşov, însă medicii spun că a venit destul de târziu, informează Antena 3 CNN.

Doctorii spun că era într-o fază avansată de gripă şi după două zile după ce a primit tratament şi starea i s-a agravat a fost mutat pe secţia de ATI. Acolo, a murit pe data de 4 ianuarie.

În prezent, se fac investigaţii sub coordonarea unui procuror pentru a se vedea exact care a fost situaţia medicală.

În acest timp, se aşteaptă şi raportul de la IML.

Medicii de la spitalul unde a fost internat copilul vorbesc, în acest caz, de o pneumonie severă acută care s-a agravat şi care a dus la moartea copilului de trei ani, mai informează Antena 3 CNN. 

Ulterior, Ministerul Sănătății a precizat într-un comunicat citat de MEDIAFAX că decesul un copil în vârstă de 2 ani, care a murit la Brașov,.nu a survenit în urma infecției cu virus gripal.

„Direcția de Sănătate Publică Brașov ne-a comunicat decesul unui copil în vârstă de 2 ani. Din informațiile furnizate, cauza decesului nu a fost infecția cu virus gripal. Conform procedurii aplicate în fiecare an, informarea privind cazurile de gripă și eventualele decese, se comunică săptămânal, joia, de către Institutul Național de Sănătate Publică”, a transmis Ministerul Sănătății.

În sezonul 2018-2019 au fost raportate 199 decese, iar în 2019-2020 s-au raportat 73 decese. Acest ultim sezon a fost influențat de măsurile luate la debutul pandemiei de COVID-19.

 

×
Subiecte în articol: gripă copil mort