x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum să ai un cămin perfect tot anul

Cum să ai un cămin perfect tot anul

04 Apr 2019   •   18:50
Cum să ai un cămin perfect tot anul
Sursa foto: djedzura/Getty Images/iStockphoto

O problemă care ne procupă constant este cum să păstrăm curăţenia în casă, să facem repede ceva de mâncare şi să ne mai rămână şi puţin timp liber. Aşa încât ţi-ar fi de folos să cunoşti câteva trucuri care te vor ajuta să ai mereu un cămin perfect.

După ce te trezeşti dimineaţa fă-ţi patul pentru că un dormitor nearanjat îţi va crea un sentiment neplăcut de dezordine. Schimbă săptămânal lenjeria şi aeriseşte de două ori pe zi.

Strânge masa după ce mănânci. Pune vesela murdară în chiuvetă, adună ambalajele de pe canapea şi aruncă la gunoi resturile alimentare. Încearcă, totodată, să nu laşi vasele în chiuvetă prea mult timp, iar dacă nu poţi să le speli dimineaţa fiindcă te grăbeşti să pleci la serviciu, fă această operaţiune seara, îţi garantez că nu-ţi va lua mai mult de zece minute.

Şterge mobila de praf în fiecare săptămână, curăţă chiuvetele şi uscătorul de vase. Spală periodic duşul şi cada şi foloseşte peria după fiecare utilizare a vasului de toaletă.

Spală rufele regulat, de preferat seara, după ce te întorci de la serviciu. Pentru o familie formată din părinţi şi doi copii, acestea trebuie curăţate la 2-3 zile. Lenjeria de pat e preferabil să fie schimbată la maximum zece zile.

Strânge hainele aruncate prin casă şi pune-le fie în şifonier, fie în coşul cu rufe murdare, adună bijuteriile de pe rafturi şi pune-le într-o cutiuţă specială ori într-un sertar. Dacă ai copii, ajută-i să-şi strângă jucăriile în fiecare seară, înainte de culcare.

Pentru a nu polua mediul înconjurător, sortează cu atenţie gunoiul. Pune în pungi separate plasticul, hârtia şi resturile menajere şi aruncă-le cât mai des, în containere speciale. Aspiră covoarele măcar o dată pe săptămână şi perie-le periodic. Spală cu mopul gresia şi parchetul.

Trucuri pentru o cină rapidă

Ca să nu pierzi timp cu preparatul mesei în fiecare seară, planifică meniul în avans pentru toată săptămâna. Nu trebuie să fie o cină complicată, stabileşte doar alimentele de care ai nevoie şi cumpără-le dinainte. Dacă afişezi pe frigider meniul, îl poţi citi repede şi nu te mai îngrijorezi că nu-ţi aduci aminte la ce te-ai gândit să găteşti. În weekend poţi să prepari câteva feluri de mâncare, pe care apoi le depozitezi în frigider sau în congelator. 

 

×
Subiecte în articol: camin curat