x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum se îndepărtează petele de transpiraţie

Cum se îndepărtează petele de transpiraţie

07 Mar 2019   •   20:10
Cum se îndepărtează petele de transpiraţie

Menţinerea hainelor într-o stare cât mai bună în timp nu este deloc o sarcină uşoară. Urmele de transpirație rămase pe articolele vestimentare sunt inevitabile și dificil de scos, însă nu imposibil. Iată ce remedii poți să aplici împotriva acestora.

Înainte să arunci un tricou pe care au rămas astfel de pete, mărunţeşte două aspirine și amestecă pudra obținută cu puțină apă caldă. Pune la înmuiat zona pătată sau zonele pătate în soluția respectivă timp de 2-3 ore. Această metodă dă mereu rezultate foarte bune.

Săpunul lichid şi apa oxigenată fac un mix foarte bun împotriva petelor dificile. Folosește o parte de săpun lichid de vase și două părți de apă oxigenată. Freacă zonele cu probleme, lăsând soluția să se absoarbă în material, și așteaptă timp de o oră pentru a-și face efectul. Sucul de lămâie stors proaspăt ajută la îndepărtarea urmelor de deodorant şi a petelor. Amestecă-l în cantități egale cu apă și curaţă materialul în zona respectivă.

În cazul oţetului, te poţi bucura de acelaşi efect.Toarnă puțin pe pată și freacă bine haina înainte de a o pune la spălat. Totodată, şi sarea e un remediu excelent. Nu trebuie decât să dizolvi patru linguri de sare într-un litru de apă fierbinte. Freacă zona cu probleme până dispare orice pată. Şi vodca se recomandă pentru rezolvarea acestei probleme. Prepară o soluție din vodcă și apă, pune-o într-un recipient cu pulverizator, după care folosește-o asupra petelor. Las-o puțin să acționeze, apoi spală hainele respective.

Bicarbonat de sodiu

Nimic nu egalează în gospodărie acest ingredient versatil. El este aliatul tău atunci când ai orice fel de urme pe piesele tale vestimentare. Pregătește o pastă din 4 linguri de bicarbonat de sodiu și un sfert de cană de apă și aplică pe zonele pătate. Pentru urme greu de scos, lasă pasta pe material timp de două ore. După ce ai întins pasta din bicarbonat de sodiu, adaugă și puțin oțet atunci când le pui la spălat.

Anumite medicamente stimulează transpiraţia necontrolată. Steroizii, antidepresivele, vitamina B3 şi opioidele produc mari dezechilibre în retenţia de apă în organism. Dacă trebuie să le luaţi zilnic, consultaţi doctorul de familie.

×