x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Exerciţii fizice şi de respiraţie, de făcut acasă

Exerciţii fizice şi de respiraţie, de făcut acasă

24 Mar 2020   •   20:10
Exerciţii fizice şi de respiraţie, de făcut acasă

Suntem cu toţii nevoiţi să stăm în casă o bună bucată de timp, iar sedentarismul nu prieşte nimănui. Câteva mişcări uşoare de întindere, asociate cu exerciţii de respiraţie, menţin tonusul ridicat şi energizează.

 

Pentru cei care nu-s obişnuiţi sau nu pot să facă genuflexiuni ori flotări, exerciţiile de respiraţie, asociate cu mişcări uşoare, pot fi extrem de folositoare, fiindcă alungă tensiunile şi permit o bună oxigenare a ţesuturilor. Prin urmare, aşază-te pe un scaun, inspiră profund pe nas şi, în acelaşi timp, întinde braţele deasupra capului în formă de „v”. Ţinându-ţi respiraţia, depărtează la fel şi picioarele, ridicându-le de la podea și împingând călcâiele spre exterior. Deschide gura larg, pentru a decontracta maxilarul. Continuă întinderea, fără a forța, îndepărtând degetele de la mâini și de la picioare. Expiră apoi pe nas, puternic, și relaxează-ți mușchii, pentru ca membrele superioare și inferioare să revină la poziția inițială. Repetă de câteva ori.

Un alt exerciţiu, şi mai uşor, necesită concentrare: aşază-te, închide ochii, poziţionează-ţi braţele de-a lungul corpului, Respiră lent pe nas și contractează doar muşchii brațul drept, de la pumn până la umăr, fără a exagera, menţinând restul corpului relaxat. Trage aer în piept, reține respirația preţ de 3 secunde, direcţionând, la nivel mental, toate energiile negative către brațul contractat. Expulzează aerul pe gură, imaginându-ți că evacuezi astfel din corp energiile negative. Aşteaptă câteva secunde, reîncepe exerciţiul cu braţul stâng, apoi cu ambele braţe contractate, simultan. Repetă.

Fă exerciții de răsucire ale părții superioare a corpului – trei seturi a câte 15-30 de răsuciri. Treci apoi la aşa-numitele flotări la perete, sprijinindu-ți mâinile pe zid – trei seturi a câte 12-15 flotări.

 

În formă, cu abdomene

Abdomenele şi exerciţiile pentru bazin sunt pentru cei care vor să se menţină în formă. Întinde-te pe spate, cu mâinile sub cap, cu genunchii îndoiți și tălpile bine sprijinite pe podea. Adu-ți corpul înainte, cât să dezlipești umerii de pe sol. Execută zilnic, de 3-5 ori pe zi, câte 15-20 de astfel de exerciții. Întins pe spate, cu genunchii îndoiți și tălpile pe podea, ridică-ți bazinul și coboară-l, în trei seturi a câte 15 exerciții.

 

 

×