x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Fetiță de 11 ani, măritată de părinții beți morți 

Fetiță de 11 ani, măritată de părinții beți morți 

de Mariana Zaharia    |    16 Iul 2021   •   07:50
Fetiță de 11 ani, măritată de părinții beți morți 

La 11 ani, o fată a fost soție pentru o noapte. Cu părinți prea beți și prea puțin educați ca să înțeleagă și în mâinile unui individ cu 23 de ani mai mare decât ea, a întreținut relații sexuale și s-a supus la orice. Știa că bărbatul îi ceruse mâna de la tatăl și mama ei. Și că ei au lăsat-o să plece cu el. A fost eliberată după ce a ajuns totul la urechile polițiștilor. A trecut un an de atunci și instanța l-a condamnat pe bărbat la 6 ani de închisoare pentru viol. Pe parcursul procesului, el a insistat să îi fie schimbată încadrarea juridică. 

 

Copila trăia cu familia ei în comuna Sălătrucu din județul Argeș atunci când individul a pus ochii pe ea. Eleva de clasa a patra i s-a părut bună de luat de soție, chiar dacă el avea atunci 34 de ani. Nu s-a gândit că avea vârsta potrivită să îi fie tată, dar a mers la părinții ei să o ceară. Profilul individului este același cu cel al părinților. Fără loc de muncă, angajați cu ziua prin sat și fruntași consumatori de alcool. Beți criță erau când bărbatul le-a cerut fiica. Dar i-au dat-o. Într-o zi, fata a trecut de la copil de școală la soție. Nu una cu acte în regulă, căci ea nu avea nici măcar buletin la vârsta de 11 ani. Dar bărbatul a luat-o la el acasă și s-a culcat cu ea. A doua zi, mama s-a trezit puțin din beție și a anunțat la 112 că a dispărut fata. Iar agenții i-au cerut să își amintească momentul în care a văzut fata ultima dată, în speranța că așa pot începe verificările. Așa s-a aflat de copila devenită femeie de casă. 

 

A cerut să fie acuzat de act sexual cu minor 

 

Când s-a trezit cu polițiștii la poartă, bărbatul a fost revoltat și a susținut că el se va însura cu fata. Agenții l-au anunțat că va fi acuzat de viol, iar el a  strigat sus și tare că fata a vrut să se culce cu el. Nici legea penală și nici cea morală nu permit unui copil de 11 ani să consimtă un act sexual așa că motivarea lui a picat atât în fața procurorilor, cât și la instanță. Judecătorii l-au condamnat la 6 ani de închisoare și, chiar dacă a contestat, i-a fost respins apelul. Bărbatul a ajuns la închisoare și are de plătit daune morale familiei de doar 5.000 de lei, cât două salarii minime. Atât au cerut părinții și atât a aprobat și judecătorul. 

 

Copiii, la asistenți maternali 

 

Imediat după ce s-a aflat totul, fata a fost luată de la părinți de către Protecția Copilului. La fel și frații ei. Familia avea 8 copii. Și toată lumea din sat îi ajuta să îi crească. Casa în care locuiau era construită de către autoritățile locale. I-au știut fără posibilități și au decis în Consiliul Local să îi ajute. Zidurile ridicate nu au rămas goale, ci mobilate de către reprezentanții unei mănăstiri. Oamenii strângeau mereu bani de sărbători pentru familie. La fel și primăria. Toți spun acum că a fost un acord între părinții fetei și individ ca să dea copila. Pe bani. Și că ulterior a picat înțelegerea și așa a ajuns totul și la polițiști. 

Magistrații au decis că individul nu va avea voie niciodată să se apropie de fată, de școala la care învață sau de casa ei. El a fost încarcerat la Penitenciarul Mioveni.

×