x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Încă un deces din cauza rujeolei; numărul morţilor a ajuns la 33

Încă un deces din cauza rujeolei; numărul morţilor a ajuns la 33

25 Aug 2017   •   12:50
Încă un deces din cauza rujeolei; numărul morţilor a ajuns la 33

Numărul deceselor cauzate de rujeolă a ajuns la 33, potrivit informării publicate vineri de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). 

Cel de-al 33-lea deces a survenit la o fetiţă de 10 luni cu malnutriţie şi retard psihomotor sever. 

Potrivit sursei citate, copilul, cetăţean irakian, a intrat în ţară, în judeţul Timiş, în data de 7 iulie. Copilul a fost confirmat cu rujeolă serologic şi prin izolare virală în luna august, a precizat INSP. 

La sfârşitul lunii iulie a fost înregistrat cel de-al 32-lea deces cauzat de o complicaţie la distanţă a rujeolei, la o persoană în vârstă de 29 de ani, imunocompromisă, din judeţul Dolj. Persoana a fost confirmată serologic cu rujeolă în luna februarie 2017, iar în luna iunie au apărut primele simptome ale complicaţiei postrujeolice care a fost confirmată prin identificare virală - encefalită subacută mioclonică rujeoloasă. 

Cele 33 de decese au fost înregistrate astfel: nouă în judeţul Timiş, şase în Arad, şapte în Dolj, trei - Caraş Severin, câte un deces în Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi Bucureşti. AGERPRES

×
Subiecte în articol: rujeola