x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Internet de mare viteză pentru 14 localităţi izolate din judeţul Tulcea

Internet de mare viteză pentru 14 localităţi izolate din judeţul Tulcea

06 Sep 2016   •   15:01
Internet de mare viteză pentru 14 localităţi izolate din judeţul Tulcea
Sursa foto: pixabay.com

14 localităţi din judeţul Tulcea vor fi conectate la internet până la finele anului prin proiectul Ro-Net, finanţat de Uniunea Europeană, potrivit prefectului Marin Bădiţă.


'Am discutat cu reprezentanţii societăţii Enel SA, cei ai Telekom şi ai Consiliului Judeţean pe marginea proiectului Ro-Net şi am căzut de acord să facem toate demersurile cu celeritate pentru a obţine avizele şi autorizaţiile necesare derulării proiectului în 14 localităţi, astfel încât până la finele acestui an locuitorii să aibă internet', a declarat pentru AGERPRES prefectul Bădiţă.

Din cele 14 localităţi, potrivit sursei, trei sunt reşedinţe de comune - Mihai Bravu, Valea Teilor şi Hamcearca.

'În momentul de faţă, în judeţ avem 26 de localităţi care nu sunt conectate la Internet, iar dacă până la finele anului situaţia aceasta se va remedia în 14 sate, lucrările în celelalte se vor desfăşura în următoarea etapă a proiectului, cel mai probabil anul viitor', a menţionat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Ro-Net, un proiect iniţiat în perioada de programare 2007-2014, vizează conectarea la reţeaua de internet de mare viteză a 783 de localităţi care nu au acces la această facilitate, valoarea totală a proiectului fiind estimată la 85,6 milioane de euro.

Având în vedere faptul că lucrările începute în ultimii ani nu s-au încheiat, Comisia Europeană a fost de acord cu fazarea proiectului. Valoarea totală aprobată pentru prima etapă a proiectului este de 18,8 milioane de euro, din care 12,5 milioane de euro reprezintă cofinanţarea din Fondul European de Dezvoltare Regională.

În momentul iniţierii proiectului, 2.268 de localităţi din România nu aveau acces la reţelele de comunicare electronică.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: tulcea judetul tulcea internet