x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Iohannis a promulgat legea pentru majorarea cu până la 25% a salariilor funcționarilor cu acces la informații secrete

Iohannis a promulgat legea pentru majorarea cu până la 25% a salariilor funcționarilor cu acces la informații secrete

24 Iul 2020   •   20:39
Iohannis a promulgat legea pentru majorarea cu până la 25% a salariilor funcționarilor cu acces la informații secrete

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea conform căreia se acordă o majorare salarială de până la 25% bugetarilor care ocupă o funcţie cu acces la informaţii clasificate din clasa secret de stat. Săptămâna viitoare, aceasta urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.

Bugetarii care vor primi o majorare de până la 25% provin din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională.

"Personalul militar, poliţiştii, poliţiştii de penitenciare, precum şi personalul civil din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională care ocupă o funcţie cu acces la informaţii clasificate din clasa secret de stat beneficiază de un spor la salariul de bază/soldă de funcţie de până la 25%, în condiţiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite. Categoriile de personal şi mărimea concretă a sporului prevăzut (...) se stabilesc în funcţie de locul de muncă şi certificatul/avizul de securitate deţinut, obţinut potrivit legii, precum şi de nivelul de secretizare al informaţiilor la care persoana are acces", se arată în actul normativ.

Legea are ca obiect de reglementare completarea anexei nr.VI la Legea-cadru nr. 153/2017, în sensul acordării unei majorări salariale de până la 25% personalului „care ocupă o funcţie cu acces la informaţii clasificate secret de stat” din familia ocupaţională de funcţii bugetare apărare, ordine publică şi securitate naţională.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis