x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social ÎPS Teodosie, afirmații jignitoare despre tulburările psihice la copii: "Au legătură cu păcatele părinţilor"

ÎPS Teodosie, afirmații jignitoare despre tulburările psihice la copii: "Au legătură cu păcatele părinţilor"

de Redacția Jurnalul    |    19 Aug 2024   •   15:30
ÎPS Teodosie, afirmații jignitoare despre tulburările psihice la copii: "Au legătură cu păcatele părinţilor"
Sursa foto: Hepta

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, face noi declarații care stâîrnesc nemulțumiri.

El spune astfel că afecțiunile psihice ale copiilor sunt ”slăbiciuni” şi susţine că acestea pot fi declanşate de ”unele momente” din viaţă, precum panica sau o sperietură. El consideră că, în cazul copiilor bolnavi psihic, afecţiunile celor mici au legătură cu păcatele părinţilor.

”Sunt rugăciuni chiar consacrate, şi arată că omul se poate ridica deasupra acestor slăbiciuni pentru că bolile psihice au o strânsă legătură cu trăirea omului, pentru copii au legătură strânsă cu păcatele părinţilor. Anumite momente din viaţă, sperietură, panică, poate duce la boală psihică şi sigur, sunt atât de diversificate aceste boli psihice”, a precizat arhiepiscopul Tomisului, la Radio Dobrogea.

Citiți și 10 metode eficiente pentru a scăpa de anxietate fără medicamente 

El susține că numeroşi bolnavi care s-au rugat cu ”hotărâre, jertfă şi dragoste” au primit, prin rugăciune, ajutor mai important decât cel dat de tratamente.  

”Şi trebuie să spun mulţi din cei ce au putut să vină cu toată hotărârea, cu jertfa şi cu dragostea de a se ruga lui Dumnezeu şi a primi ajutor au primit mai mare ajutor prin rugăciune decât prin anumite medicamente pentru neajunsurile psihice şi Dumnezeu biruieşte orice neputinţă”, a adăugat Teodosie.

Citiți și Avertisment OMS: Un produs foarte popular de îngrijire pentru bebeluși este posibil cancerigen

Afirmaţiile Arhiepiscopului Tomisului au fost făcute în contextul în care acesta a fost întrebat, la postul de radio unde participă săptămânal la o emisiune, ce rugăciuni se spun pentru bolile psihice. Teodosie nu a precizat însă, la modul concret, care sunt rugăciunile care trebuie spuse de către sau pentru cei care au probleme de sănătate mintală, transmite observatornews.ro.

×