x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ce trebuie să știi despre laptele din supermarketuri. Cum îl alegi pe cel mai bun

Ce trebuie să știi despre laptele din supermarketuri. Cum îl alegi pe cel mai bun

de Redacția Jurnalul    |    02 Mar 2023   •   16:30
Ce trebuie să știi despre laptele din supermarketuri. Cum îl alegi pe cel mai bun

Laptele este unul dintre alimentele preferate de români dar puțini știu ce conține produsul pe care îl găsim pe rafturile supermarketului.

''Din păcate, 99% dintre cei care consumă frecvent lapte nu ştiu să facă diferenţa, pe baza informaţiilor trecute pe etichetă, între un lapte standardizat şi unul nestandardizat, aşa cum îl dă vaca. Acest lucru reiese foarte clar din oferta de lapte de consum existentă la vânzare în marile structuri comerciale”, afirmă conf. univ. dr. Costel Stanciu, preşedintele APC, pentru  bzb.ro, precizând că cel mai bun lapte este cel nestandardizat. 

Prețul laptelui va scădea în perioada următoare. 

„În octombrie, s-a atins pragul între preţuri, costuri şi puterea de cumpărare, a fost un moment critic. În decembrie, toţi furnizorii trebuiau să refacă contractele şi să renegocieze. Furnizorii au redus preţul către comericanţi cu 10%-15% şi a apărut un război al promoţiilor black friday permanent, care s-a întins şi pe 2023.

În ianuarie, furnizorii au mai cedat încă 10% pentru că s-au mai redus şi costurile la materie primă, pentru că s-au acumulat stocuri în toată Europa", a explicat Dorin Cojocaru, preşedinte, Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui (APRIL), scrie spynews.ro.

×
Subiecte în articol: lapte