x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Măsuri suplimentare de fluidizare a traficului la frontiere, în perioada sărbătorilor

Măsuri suplimentare de fluidizare a traficului la frontiere, în perioada sărbătorilor

19 Dec 2019   •   10:52
Măsuri suplimentare de fluidizare a traficului la frontiere, în perioada sărbătorilor

Autorităţile române au luat măsuri suplimentare de fluidizare a traficului prin punctele de trecere a frontierei în perioada sărbătorilor de iarnă, când se estimează că va avea loc o creştere însemnată a numărului de persoane aflate în tranzit, în special la graniţa cu Spaţiul Schengen.

"Având în vedere că se apropie sărbătorile de iarnă, perioada când traficul prin punctele de trecere a frontierei creşte considerabil, Poliţia de Frontieră Română şi-a adaptat misiunile de supraveghere şi control, precum şi resursele umane şi materiale, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ. Pentru evitarea aglomerărilor, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. Astfel, zilnic peste 4.200 poliţişti de frontieră desfăşoară, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat", a anunţat Poliţia de Frontieră, printr-un comunicat de presă remis joi.

În funcţie de valorile de trafic din punctele de trecere, autorităţile vor deschide fluxuri suplimentare de control.

"De asemenea, au fost contactate autorităţile statelor vecine, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate", se mai arată în comunicat.

La fel ca în anii anteriori, se estimează că cea mai mare aglomeraţie va fi la frontiera cu Ungaria, unde există 11 puncte de trecere pe cale rutieră, cel mai mare fiind Nădlac II, de pe autostrada pan-europeană.

Poliţiştii de frontieră le recomandă celor care vor tranzita frontiera să folosească şi celelalte puncte, pentru a evita aglomeraţia. În acest sens, poate fi consultată aplicaţia online de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, care monitorizează timpii de aşteptare.

De asemenea, la graniţa cu Ungaria, în zilele de sâmbătă şi duminică, între 10.00-18.00 (ora României), sunt deschise 10 puncte de trecere a frontierei ocazionale, menite să faciliteze traficul persoanelor care domiciliază în localităţile de frontieră.

În decembrie 2018, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 4,6 milioane de persoane, precum şi de 1,2 milioane de mijloace de transport. Dintre acestea, aproximativ 2,5 milioane de treceri au fost pe sensul de intrare în ţară (2,1 milioane cetăţeni U.E. şi 400.000 cetăţeni non-U.E.).

Prin punctele de la frontiera româno-ungară au trecut graniţa, în luna decembrie a anului trecut, peste 1,6 milioane persoane, din care aproximativ 600.000 persoane şi 210.000 vehicule au fost înregistrate la Nădlac II.

În acest an, Ministerul Afacerilor Interne a distribuit, în punctele de trecere a frontierei, aproximativ 500.000 de flyere cu informaţii utile privind programul de lucru şi modalitatea de accesare a unor servicii publice.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: granita punct de trecere a frontierei