x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Medicamente cu preţ expirat: o parte au alternative terapeutice

Medicamente cu preţ expirat: o parte au alternative terapeutice

22 Oct 2019   •   19:30
Medicamente cu preţ expirat: o parte au alternative terapeutice

Ministerul Sănătăţii a consultat ieri comisiile de specialitate privind unele medicamente, din cele 128 cărora le expiră preţul din luna noiembrie. Pentru 49 dintre ele există alternative terapeutice.

 

Ieri,  a avut loc şedinţa  de dezbatere publică, la Ministerul Sănătăţii. Cu acea ocazie,  ministrul demis al sănătăţii, Sorina Pintea, a precizat că pentru 58 din cele 128 de medicamente producătorii au acceptat preţul. Pentru alte 49 dintre ele există alternative terapeutice farmaceutice şi se comercializează „fără probleme”. Ministerul Sănătăţii a cerut un punct de vedere al comisiilor în cazul a 21 de medicamente.

Pintea a spus că, pe data de 9 octombrie, a primit două adrese contradictorii de la Comisia de diabet, la interval de două ore, în legătură cu două dintre medicamentele pentru care s-a cerut un punct de vedere. Într-una dintre adrese comisia afirma că nu este oportună achiziţionarea medicamentelor pentru diabet prin procedura de nevoi speciale, iar în cea de-a doua adresă se spunea că situaţia nu este de competenţa comisiei.

×