x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Medicii din linia întâi, testați pentru anticorpii COVID-19

Medicii din linia întâi, testați pentru anticorpii COVID-19

de Monica Cosac    |    01 Mai 2020   •   10:17
Medicii din linia întâi, testați pentru anticorpii COVID-19

Personalul medical din România, atât din spitalele COVID-19, dar și din alte unități medicale de stat, va beneficia gratuit de testarea răspunsului imun la infecția cu noul coronavirus pe perioada stării de urgență. Testarea serologică va fi făcută, inițial, în București și Brașov, în două laboratoare ale unei rețele private de sănătate.

 

În strânsă legătură cu autoritățile din domeniul sănătății, „începem cel mai amplu program de testare a personalului medical din linia întâi din România, pentru depistarea anticorpilor Covid-19”, spune Fady Chreih, CEO Regina Maria, citat într-un comunicat al rețelei de sănătate. „Acționăm în primul rând acolo unde este cea mai mare nevoie. După ce am efectuat, până în acest moment, peste 16.000 teste pentru stabilirea diagnosticului (RT-PCR), atât pentru spitalele publice, cât și în cadrul programului național și al colaborării cu instituții publice și private, începem testarea imunologică gratuită a personalului medical din linia întâi. Punem la dispoziție cea mai performantă și precisă tehnologie, cu o sensibilitate și specificitate de 99%, aflată în două laboratoare ale Rețelei de Sănătate Regina Maria din București și Brașov. În perioada imediat următoare, urmează să extindem capacitatea de testare în toate cele 29 de laboratoare din Rețea”, declară Fady Chreih, CEO Rețeaua de sănătate Regina Maria.

 

Aproape 2.000 de cadre medicale infectate

Potrivit datelor oficiale, în România, sunt peste 1.000 de cadre medicale care au fost infectate cu noul coronavirus, însă platforma Federației Solidaritatea Sanitară, care monitorizează aceste cazuri, relevă că numărul acestora este de aproape 2.000.

Testarea aceasta este importantă pentru determinarea răspunsului imun la infecție a celor declarați vindecați. „Aceste rezultate vor putea fi folosite împreună cu alte date clinice, la identificarea persoanelor care nu mai sunt succeptibile pentru a dezvolta infecția și care se pot întoarce la muncă, la identificarea persoanelor care vor putea să își doneze plasma din perioada convalescenței pentru a putea să fie utilizată ca tratament alternativ pentru cazurile severe de COVID-19”, explică dr. Andreea Alexandru, medic de laborator.

„Testările serologice pot juca un rol important în lupta cu infecția virală, putând identifica persoanele care au avut infecția cauzată de virusul SARS-CoV-2 și au dezvoltat un răspuns imun adecvat”

Andreea Alexandru, medic de laborator

 

 

 

 

×