x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ministerul Sănătăţii vrea suplimentarea numărului maxim de posturi pentru unităţile finanţate integral de la bugetul de stat

Ministerul Sănătăţii vrea suplimentarea numărului maxim de posturi pentru unităţile finanţate integral de la bugetul de stat

12 Noi 2016   •   14:40
Ministerul Sănătăţii vrea suplimentarea numărului maxim de posturi pentru unităţile finanţate integral de la bugetul de stat

Ministerul Sănătăţii doreşte suplimentarea cu 700 a numărului maxim de posturi pentru unităţile finanţate integral de la bugetul de stat, dintre care 500 pentru serviciile de ambulanţă şi 200 pentru medicii rezidenţi, conform unui proiect de modificare a Hotărârii Guvernului nr.144/2010 privind organizarea şi funcţionarea ministerului.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului postată pe site-ul Ministerului Sănătăţii, pentru unele servicii de ambulanţă numărul de posturi alocat categoriilor de medici, asistenţi medicali şi ambulanţieri raportat la numărul populaţiei este mai mic de 90% faţă de media naţională. Această analiză a fost efectuată de Comisia interministerială pentru suport tehnic.

Sursa citată arată că se prevede suplimentarea numărului maxim de posturi pentru unităţile finanţate integral de la bugetul de stat, cu un număr de 700. 

"Astfel, numărul maxim de posturi la unităţile finanţate integral de la bugetul de stat va fi de 18196, din care pentru medici rezidenţi 200 posturi. Impactul financiar determinat de majorarea numărului maxim de posturi pentru unităţile finanţate integral de la bugetul de stat, pentru ambulanţe şi pentru medicii rezidenţi, este de 2659,6 mii lei lunar, fără cote şi de 3260,7 mii lei lunar inclusiv cote", se precizează în document. 

Totodată, în nota de fundamentare a proiectului este menţionată şi mărirea numărului de posturi pentru Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti (SNSPMPDSB), potrivit Agerpres.

Citeşte şi: 

Calendar plin pentru Iohannis în decembrie

Atenţionare ANM de COD GALBEN DE NINSORI

Şcoala de cosmetică a Christinei Valmy e pe mâni bune: fiica sa a preluat afacerea

×