x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Osemintele Reginei-mamă Elena, repatriate

Osemintele Reginei-mamă Elena, repatriate

05 Sep 2019   •   09:44
Osemintele Reginei-mamă Elena, repatriate

Rămăşiţele pământeşti ale Reginei-mamă Elena a României vor fi repatriate pe 18 octombrie, iar o ceremonie de reînhumare va avea loc ziua următoare, a anunţat, ieri, Casa Regală. Astfel, dorinţa Regelui Mihai de a-şi dormi somnul de veci lângă mama sa se va împlini în această toamnă.

Custodele Coroanei Române, Margareta, a decis ca osemintele, care în prezent se află într-un cimitir din Lausane (Elveţia), să fie aduse la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiepiscopală Regală. „Regina Elena va odihni în noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş alături de fiul ei, regele Mihai I”, se arată pe site-ul româniaregala.ro. Sicriul va ajunge la Aeroportul internaţional Otopeni pe 18 octombrie 2019. „Ceremonia funerară va avea loc în Catedrala istorică Episcopală şi Regală, sâmbătă, 19 octombrie 2019. Reînhumarea va avea loc în pridvorul noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale”, potrivit sursei citate. Programul funeraliilor va fi făcut public pe 11 octombrie.

Prinţesă a Greciei şi a Danemarcei, Elena s-a căsătorit cu Principele Moştenitor Carol al II lea în 1921 şi l-a născut pe Mihai, care a devenit rege la 5 ani şi 8 luni, după moartea bunicului său, Regele Ferdinand.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: oseminte Regina mamă Elena repatriate